- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Poslanici izglasali mjere za jeftinije gorivo i namirnice u Crnoj Gori

© Sputnik / Boban NovovićSkupština Crne Gore
Skupština Crne Gore - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
Pratite nas
Skupština Crne Gore glasovima svih prisutnih poslanika kasno sinoć usvojila je Predlog zakona o izmjeni dopuna zakona o akcizama i Predlog zakona o izmjena i dopunama zakona o porezu za dodatnu vrijednost.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Za izmjene i dopune Zakona o akcizama glasalo je 49 poslanika, dok je za Zakon o porezu na dodatu vrijednost glasalo 50 poslanika.
Pored toga, poslanici su sa 49 glasova usvojili i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na nepokretnosti.
Skupštinski Odbor za ekonomiju, finansije i budžet prihvatio je predlog ministra finansija Aleksandra Damjanovića da se amandman šefa kluba „Crno na bijelo“ Miloša Konatara o povećanju akcize na duvanske proizvode koriguje, tako što bi se cijena kutije cigareta povećala za oko deset centi od 1.juna.
Damjanović je predložio da se ubrza primijena obaveze iz akciznog kalendara pa obaveze koje su trebale da se primijene 1. januara naredne godine važiće od 1.juna ove godine, a obaveze koje su pristizale 1. januara 2024.godine da se počnu primjenjivati od 1. januara 2023.
Ministar finansija Aleksandar Damjanović nada se da će Vlada moći u ponedjeljak ili u utorak da utiče na cijene goriva, ako Skupština usvoji Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o akcizama.
Izbori u Nikšiću - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
REGION
Crna Gora: Odloženi svi lokalni izbori do jeseni
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala