Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Napravljena crna lista Srba sa severa Kosmeta: U toku uručivanje poziva

© AP Photo / VISAR KRYEZIUKosovska policija na prelazu Jarinje
Kosovska policija na prelazu Jarinje - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
Pratite nas
Vršilac dužnosti komandira Severne policijske stanice major Goran Živković potvrdio je na današnjoj sednici Skupštine opštine Severna Mitrovica da postoji spisak Srba koji se sumnjiče za teška krivična dela i da je u toku uručivanje poziva osobama sa tog spiska.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Živković je, odgovarajući na pitanja odbornika da li postoje spiskovi na kojima se učesnici septembarskih protesta pozivaju da se jave u Prištinu na razgovor, rekao da spiskovi nisu tajna.
„Spiskovi nisu tajna, spiskovi postoje i na jednom spisku je 58 osoba, koje se sumnjiče za kršenje ustavnog poretka Kosova, na drugom spisku su 14 osoba koja se terete za teško ubistvo u pokušaju, ometanje službenih lica i još dva tri krivična dela“, potvrdio je Živković.
Dodao je da policijski službenici rade na uručenju poziva osobama koje se nalaze na tim spiskovima.
„Za sada se niko nije odazvao na ove pozive. Na spisku se nalaze osobe koje žive u opštinama Severna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok. Naši policajci uručuju samo pozive, osobe koje dobiju poziv treba da se jave na razgovor u Prištinu“, rekao je Živković i dodao da nema informaciju u kom su periodu konkretno počinjena dela za koja se građani pozivaju, prenosi Kosovo onlajn.
Kosovska policija u blizini Jarinja - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
SRBIJA
Priština pokušava da izazove incident da bi etnički očistila Kosovo od Srba
Kosovske bezbednosne snage  - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
SRBIJA
Drecun: Cilj Prištine da nasilno stavi pod kontrolu sever Kosova
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala