Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Muftija Zukorlić više neće počivati u selu Orlje: Objavljeno novo mesto sahrane posle ekshumacije

© Tanjug / Rade PrelićMuamer Zukorlić
Muamer Zukorlić - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
Pratite nas
Telo muftije Muamera Zukorlića biće sahranjeno u novopazarskoj Altun-alem džamiji posle ekshumacije i obdukcije, saopšteno je iz Mešihata Islamske zajednice u Srbiji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Iz Mešihata je saopšteno da će se ukop tela muftije održati u haremu Altun-alem džamije posle ikindija namaza (popodnevna molitva).
Ekshumacija tela Muamera Zukorlića obavljena je po nalogu Višeg suda u Novom Pazaru, na osnovu prijave porodice da nekadašnji muftija i poslanik nije preminuo prirodnom smrću. Porodica je ranije saopštila kako su dve laboratorije u Italiji navele da postoji sumnja kako je Zukorlić otrovan.
U istrazi smrti nekadašnjeg lidera Stranke pravde i pomirenja učestvovaće, pored stručnjaka iz Srbije, i eksperti iz Sarajeva i Hamburga, a proces nadgleda i Državno tužilaštvo BiH, pošto je Zukorlić imao i državljanstvo te zemlje.
Tokom ekshumacije tela muftije, oglasio se i njegov sin Usame Zukorlić.
© Tanjug / ZORAN ZESTICUsame Zukorlić, Stranka pravde i pomirenja
Usame Zukorlić, Stranka pravde i pomirenja - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
Usame Zukorlić, Stranka pravde i pomirenja
„Ovo je jako težak trenutak za porodicu. Ko od porodica u životu ima susret sa ovakvim jednim činom i situacijom, tek je teško kada je u pitanju lider i predvodnik jednog naroda. Međutim, potreba za istinom i važnost pod kojim okolnostima je preselio rahmetli akademik muftija Muamer Zukorlić nam je ispred emocija“, istakao je za televiziju Kurir Usame Zukorlić.
Usame Zukorlić je rekao i da će umesto u rodnom selu Orlje, gde je prvobitno sahranjen, muftija Muamer Zukorlić sada počivati u Altun-alem džamiji u Novom Pazaru.
„Od trenutka kada je muftija ukopan u selu Orlju, što je bila želja porodice, mi kao porodica smo trpeli velike pritiske javnog mnenja i prijatelja zbog čega smo dozvolili da se jedan velikan ukopa daleko od grada, iako je to njegovo rodno selo, i iako je to bila želja i porodice i roditelja. Međutim, eto, Bog dragi je odredio da se desi ova ekshumacija, i na neki način otvorena je mogućnost, mogu tako da kažem, da se ispravi jedna istorijska greška, i da se muftija ukopa u Altun-alem džamiji i zahvaljujem se Islamskoj zajednici u Srbiji koja je to inicirala“, rekao je Usame Zukorlić.
Inače, Altun-alem džamija smatra se remek delom islamske arhitekture, izgrađena je u prvoj polovini 16. veka i pod zaštitom je države od 1979. godine.
Muamer Zukorlić - Sputnik Srbija, 1920, 10.04.2022
SRBIJA
Postoji sumnja da je muftija Zukorlić otrovan: Šokantna tvrdnja porodice /video/
Usame Zukorlić, Stranka pravde i pomirenja - Sputnik Srbija, 1920, 12.04.2022
SRBIJA
Usame Zukorlić predao tužilaštvu krivičnu prijavu i nalaze o smrti svog oca
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala