Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Ekshumirano telo Muamera Zukorlića, u toku obdukcija

© Tanjug / ZORAN ZESTICMuamer Zukorlić
Muamer Zukorlić - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
Pratite nas
Telo predsednika Stranke pravde i pomirenja (SPP) i nekadašnjeg muftije Islamske zajednice (IZ) u Srbiji Muamera Zukorlića ekshumirano je danas u selu Orilje u opštini Tutin i u toku je sudska obdukcija u bolnici u Novom Pazaru, koju je zahtevala porodica.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Po objavljenoj obdukciji, Zukorlić, koji je preminuo pre šest meseci u 51. godini, kako je tada navedeno, od srčanog udara, biće ukopan u haremu Altun alem džamije u centru Novog Pazara.
Jake snage policije nisu dozvolile pristup mestu gde su ekipe obducenata sudskih medicina iz Beograda, Sarajeva i Hamburga obavili ekshumaciju, prenosi Tanjug.
Viši sud u Novom Pazaru odobrio je međunarodnu ekspertizu sastavljenu od obducenata sudskih medicina iz ta tri grada, a proces nadgleda Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine.
Ovaj sud postupa od 11. aprila po krivičnoj prijavi Zukorlićevog sina Usame Republičkom javnom tužilaštvu (RJT), u kojoj je zatražio da se utvrdi tačan uzrok smrti njegovog oca.
Usame Zukorlić je ranije predao RJT laboratorijske nalaze koji, kako je pre toga saopštio javnosti, pokazuju da njegov otac nije umro prirodnom smrću, već da je otrovan.
On je u obraćanju javnosti 10. aprila, kojoj su prisustvovali brojni članovi porodice, rekao da je jedna laboratorija utvrdila da postoji visoka verovatnoća da je Muamer Zukorlić otrovan teškim metalima, a druga da je otrovan hranom.
Muamer Zukorlić - Sputnik Srbija, 1920, 06.05.2022
SRBIJA
Muftija Zukorlić više neće počivati u selu Orlje: Objavljeno novo mesto sahrane posle ekshumacije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala