- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

U peščanoj oluji u Iraku jedna osoba stradala, stotine u bolnicama, blokiran aerodrom /video, foto/

Pratite nas
Jedna osoba je stradala, a stotine Iračana potražilo je pomoć u bolnicama zbog problema sa disanjem, a aerodrom u Bagdadu je obustavio letove na nekoliko sati pošto je gusta peščana oluja pogodila Irak, peti put u roku od mesec dana, prenosi AFP.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Irački državni mediji navode da je većina pacijenata imala respiratorne probleme i da su se klinike širom severa i zapada zemlje borile da zbrinu pacijente, preneo je AP.
Vlasti su upozorile građane da ostanu u zatvorenom prostoru.
Iračane je kada su se probudili dočekalo nebo oker boje i debeo pokrivač prašine koji je prekrio puteve i zgrade narandžastim filmom.
Vidljivost je bila slaba i vozači su držali upaljene farove da bi videli put.
Letovi tokom noći i jutros su odloženi, rekao je neimenovani zvaničnik aerodroma američkoj agenciji, da bi popodne bili obnovljeni, prenosi Tanjug.
U Iraku su sezonske peščane oluje uobičajena pojava, ali stručnjaci i zvaničnici navode su učestale poslednjih godina zbog rekordno niskih padavina, dezertifikacije i klimatskih promena.
Automobili voze kroz peščanu oluju na glavnom putu u severnom iračkom gradu Mosulu, 7. aprila 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
SVET
Peščana oluja pogodila Irak na Bajram /video/
Peščana oluja u Pekingu - Sputnik Srbija, 1920, 15.03.2021
„Izgleda kao kraj sveta“: Najveća peščana oluja u poslednjoj deceniji /video,foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala