- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Peščana oluja pogodila Irak na Bajram /video/

© AFP 2023 / Zaid Al-ObeidiAutomobili voze kroz peščanu oluju na glavnom putu u severnom iračkom gradu Mosulu, 7. aprila 2022.
Automobili voze kroz peščanu oluju na glavnom putu u severnom iračkom gradu Mosulu, 7. aprila 2022. - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
Pratite nas
Deo Iraka je ponovo bio prekriven oblakom narandžaste prašine u nedelju, nakon najnovije peščane oluje koje su postale sve češće.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Nekoliko desetina ljudi je hospitalizovano zbog respiratornih problema u centralnom i zapadnom delu zemlje, prenosi Tanjug.
Gust oblak prašine spustio se na ulice Bagdada, a pogođeni su bili i brojni domovi građana.
Avioni su prizemljeni zbog loše vidljivosti u Bagdadu i Nadžafu, a pustinjska oluja očekuje se i danas, prema saopštenju lokalne meteorološke službe.
„Letovi su obustavljeni na aerodromima u Bagdadu i Nadžafu zbog peščane oluje“, izjavio je portparol Službe civilnog vazduhoplovstva Džihad el Divan.
Vidljivost je manja od 500 metara, a avioni će poleteti kada se vremenski uslovi poboljšaju.
Bolnice u Nadžafu primile su 63 osobe koje su imale respiratorne probleme, a većina njih je napustila bolnicu nakon što im je ukazana pomoć.
U pokrajini Anbar zabeleženo je još 30 hospitalizacija, na zapadu zemlje.
Peščana oluja - Sputnik Srbija, 1920, 21.12.2021
DRUŠTVO
Kolosalna peščana oluja udarila na severozapad Australije /video/
Peščana oluja - Sputnik Srbija, 1920, 20.05.2021
„Apokaliptičan“ prizor grada na Volgi: Peščana oluja obrušila se na Astrahan /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala