- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Afrička kletva“

© AP Photo / Manu FernandezPep Gvardiola
Pep Gvardiola - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
Pratite nas
Pre nešto više od pet i po godina Pep Gvardiola je seo na klupu Mančester sitija, projekta pomognutom arapskim novcem, sa idejom da osvoji Ligu šampiona – po svaku cenu. Katalonac to neće učiniti ni ove godine, a za sve je „kriva“ – afrička kletva.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Gvardiola je doživeo pravi debakl u Madridu, njegov Siti je na revanš meč polufinala stigao sa golom prednosti (4:3) i do 90. minuta je delovalo da je siguran za prolaz u meč za trofej.
Ali, dva gola Rodriga u poslednjim minutima regularnog dela meča, uz pogodak Karima Benzeme iz penala u prvom produžetku, značili su kraj Gvardiolinih snova o tome da engleski klub, u koji je uložen ogroman novac, dovede na vrh Evrope.
Real Madrid Mančester siti
 - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
SPORT
Mančester bio spreman da slavi – a onda je Benzema lansirao Real u finale Lige šampiona
Priča o tome da je Siti „uklet“ klub potiče još iz 2018. godine, kada je fudbalski menadžer Dmitri Seluk najavio da u plavi deo Mančestera nikada neće stići „ušati“ trofej.
Razlog svemu je odnos Gvardiole prema, tada jednom od lidera Sitija, defanzinom vezisti Jaji Tureu, jednom od najboljih afričkih fudbalera svih vremena.
„Gvardiola je okrenuo celu Afriku protiv sebe, mnogi afrički navijači više ne žele da gledaju Siti zbog Gvardiole. Siguran sam i da mnogi afrički šamani neće dozvoliti da on osvoji Ligu šampiona. To će biti za Gvardiolu afrička kletva. Život će pokazati da li sam u pravu, a to što je on uradio Tureu, to nije čak ni greška, to je kriminalno delo. Pep, bumerang će se vratiti, tek ćete videti ko su afrički šamani. Zapamtite moje reči“, naveo je tada Seluk.
Četiri godine kasnije, Siti nema trofej Lige šampiona, a Gvardiola, iako je u javnosti percipiran kao veliki fudbalski inovator i taktičar, ostaje na „samo“ dve osvojene Lige šampiona i to kao trener Barselone.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala