- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Njujork tajms“: Američka obaveštajna služba pomaže Ukrajini da izvodi napade na rusku vojsku

© Sputnik / RIA NovostiRuska garda u Marijupolju
Ruska garda u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
Pratite nas
Sjedinjene Američke Države predale su ukrajinskoj strani obaveštajne podatke koje su Oružane snage Ukrajine koristile prilikom gađanja položaja Oružanih snaga Rusije što je dovelo do pogibije ruskih oficira, piše list „Njujork tajms“, pozivajući se na visoke zvaničnike SAD.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema rečima sagovornika lista, SAD tajno predaju Ukrajini informacije o dešavanjima na bojnom polju „u realnom vremenu“. Takvi podaci, između ostalog, uključuju i informacije o navodnom kretanju ruske vojske nakon što je počela druga faza specijalne operacije u Ukrajini.

„Sjedinjene Američke Države su se usredsredile na prenošenje podataka o lokaciji i drugim detaljima koji se tiču mobilnog štaba ruske vojske koji se često premešta. Ukrajinski zvaničnici su iskoristili te podatke zajedno sa njihovim obaveštajnim informacijama, uključujući presretnute poruke, za izvođenje artiljerijskog granatiranja i drugih napada usled kojih su poginuli ruski oficiri“, piše list, ali ne navodi broj žrtava.

Sagovornici američkog lista nisu otkrili na koji način se dobijaju informacije o lokaciji štabova ruskih trupa, ali se navodi da su obaveštajne službe SAD tokom ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini koristile brojne izvore za prikupljanje relevantnih informacija, uključujući tajne i komercijalne satelite.
Izvori napominju da nisu svi napadi na položaje ruske vojske izvedeni uz podršku obaveštajne službe SAD.
„Zvaničnici ističu da Sjedinjene Američke Države ne dozvoljavaju da se Kijevu daju podaci o najvišim zvaničnicima ruskog vojnog rukovodstva“, tvrdi „Njujork tajms“.
Takođe se navodi da su SAD prošlog meseca počele da predaju Kijevu više obaveštajnih informacija o kretanju ruske vojske na Donbasu i Krimu.
Centar Marijupolja - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
RUSIJA
Velika geopolitička igra oko Ukrajine – neko želi da proširi sukob /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala