- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

MIP Rusije: Odgovorićemo na agresivne postupke SAD protiv učešća ruskih delegacija u UN

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaMinistarstvo inostranih poslova Rusije
Ministarstvo inostranih poslova Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
Pratite nas
Moskva će odgovoriti na agresivne postupke Sjedinjenih Američkih Država protiv učešća ruskih delegacija u Ujedinjenim nacijama. Vašington dosledno krši svoje obaveze u okviru UN, u cilju pojačane konfrontacije sa Rusijom, saopšteno je iz Ministarstva spoljnih poslova Rusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako je ranije objavljeno, šefu ruske delegacije, rukovodiocu Federalne agencije za nacionalna pitanja, službeniku MIP-a Rusije i brojnim delegatima koji predstavljaju starosedelačke narode Severa Ruske Federacije koji su planirali da doputuju u Njujork radi učešća na Stalnom forumu UN na temu starosedelačkih naroda, nisu bile izdate američke izlazne vize.
Iz Ministarstva je saopšteno da su američke vlasti po ko zna koji put sprečile dolazak ruskih predstavnika na događaj u organizaciji UN.

„Ministarstvo inostranih poslova ocenjuje ove akcije doslednom politikom Sjedinjenih Američkih Država, koja predstavlja ozbiljno kršenje obaveza Vašingtona u okviru Sporazuma UN i američke vlade. Cilj je očigledan – po svaku cenu pojačati konfrontaciju sa Rusijom i onemogućiti njene predstavnike da punopravno učestvuju u radu na događaju UN“, navodi se u saopštenju.

Kako se ističe u saopštenju MIP-a Rusije, ovakva agresivna politika, razume se, neće ostati bez odgovora.
Ranije je portparol MIP-a Rusije Marija Zaharova izjavila da nije mogla da prisustvuje sednici komiteta UN zbog kašnjenja američke ambasade u izdavanju viza. Prvi zamenik specijalnog predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski izjavio je da je zbog delovanja SAD, učešće ruskih delegata na sednici komiteta UN bilo ometeno.
U svetlu odbijanja američkih viza ruskim diplomatama, portparol generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Stefan Dižarik napomenuo je da je važno da dozvolu za ulazak u SAD dobiju sve diplomate koje iz poslovnih razloga odlaze u sedište svetske organizacije. Kako kaže, to pitanje je pokrenuto više puta i organizacija će nastaviti da ga pokreće.
Glasanje u Generalnoj skupštini UN o suspenziji Rusije iz Saveta za ljudska prava UN  - Sputnik Srbija, 1920, 25.04.2022
RUSIJA
Antiruski blok u UN gubi podršku
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala