- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lukašenko: Zapad može mirno da spava

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografija Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko
 Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da provera snaga za reagovanje beloruske vojske ne predstavlja pretnju po bilo koga, te da Zapad može mirno da spava.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Mi nikome ne pretimo i ne planiramo da pretimo. Štaviše, mi ne možemo da pretimo – znamo ko nam se suprotstavlja, prema tome pokretanje nekog sukoba, nekakvog rata na Zapadu apsolutno nije u interesu beloruske države. Stoga Zapad može mirno da spava“, rekao je predsednik Belorusije u intervjuu za agenciju AP.

Govoreći o situaciji u Ukrajini, Lukašenko je rekao da Kijev nije zainteresovan za pregovore sa Rusijom.

„Mi kategorički ne prihvatamo nikakav rat. Činili smo i sada činimo sve da tog rata ne bude... Znam stav Rusije. Znam šta Rusija predlaže Ukrajini. Ali zašto Ukrajina, na čijoj se teritoriji praktično vodi rat, borbena dejstva, ginu ljudi – zašto Ukrajina nije zainteresovana za te pregovore, to je još jedno pitanje. Međutim, odgovor se može naći u Vašingtonu“, rekao je beloruski lider, konstatujući da Ukrajina provocira Rusiju.

Takođe je dodao da nije dovoljno upoznat sa tokom ruske specijalne operacije u Ukrajini da bi komentarisao da li se sve odvija po planu, ali smatra da se „odužila“.
Ministarstvo odbrane Belorusije saopštilo je 4. maja da je u beloruskoj vojsci počela iznenadna provera snaga za reagovanje.
Zajedničke vojne vežbe Rusije i Belorusije u Nižegorodskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
RUSIJA
U Belorusiji počela iznenadna provera snaga za reagovanje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala