- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

U Belorusiji počela iznenadna provera snaga za reagovanje

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaZajedničke vojne vežbe Rusije i Belorusije u Nižegorodskoj oblasti
Zajedničke vojne vežbe Rusije i Belorusije u Nižegorodskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
Pratite nas
U beloruskoj vojsci počela je iznenadna provera snaga za reagovanje, saopštilo je Ministarstvo odbrane Belorusije na Telegramu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prikaži preko celog ekranaIzađi iz režima celog ekrana

„U Oružanim snagama Belorusije počela je iznenadna provera snaga za reagovanje. Vojne jedinice i odredi će razrađivati pitanja stavljanja u borbenu gotovost, marširanja u predviđena područja i izvršavanje zadataka borbene obuke“, navodi se u objavi.

Kako je precizirano, „cilj provere je procena spremnosti i sposobnosti vojske za operativno reagovanje na moguću pojavu kriznih situacija“.
„Vojne jedinice i odredi delovaće na nepoznatim terenima u okruženju koje se brzo menja“, navodi Ministarstvo odbrane Belorusije.
Broj snaga koje će biti uključene u proveru postepeno će se povećavati, što će omogućiti da se proveri njihova sposobnost da se suprotstave vojnim pretnjama kako na zemlji, tako i u vazduhu.
Provera je kompleksna. Velika pažnja se udeljuje sistemima za podršku koji treba da stvore povoljne uslove za delovanje vojnih jedinica“, precizirano je.
Takođe se navodi da su ovakvi događaji jedan od najefikasnijih načina za obuku trupa. Naglašava se da ne predstavljaju nikakvu opasnosti ni za evropsku zajednicu u celini, ni za susedne zemlje pojedinačno.
Planirano je premeštanje „značajnog broja vojne tehnike“, što može otežati saobraćaj javnim putevima.
Vojne vežbe NATO-a u Poljskoj - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
RUSIJA
Belorusija: NATO na Istočnu Evropu gleda kao na najizgledniju scenu za borbena dejstva
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala