- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Belorusija: NATO na Istočnu Evropu gleda kao na najizgledniju scenu za borbena dejstva

CC BY 2.0 / EVERT-JAN DANIELS / Vojne vežbe NATO-a u Poljskoj
Vojne vežbe NATO-a u Poljskoj - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
Pratite nas
Predstojeće vojne vežbe NATO, koje će biti održane u maju, govore o tome da Alijansa na Istočnu Evropu gleda kao na najizglednije tlo za borbena dejstva, saopštilo je Ministarstvo odbrane Belorusije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Očigledno je da trenutno Severnoatlantska alijansa razmatra istočnoevropski region kao na najizgledniju scenu borbenih dejstava“, navodi se u saopštenju objavljenom na Telegramu.

Reč je o vojnim vežbama „Difender Jurop 2022“ koje će biti održane od 1. do 27. maja na poligonima u 19 evropskih država i u vodama Baltičkog i Severnog mora.
Amerika će na vojne vežbe poslati 12.000 vojnika, 80 tenkova, 150 oklopnih vozila, 50 artiljerija i 30 helikoptera. Poljska će poslati oko 6.000 vojnika, 100 tenkova, 150 oklopnih vozila i 60 artiljerija.
Tokom trajanja manevara uvežbavaće se premeštanje vojnih grupacija u Evropi, provera borbene gotovosti i mogućnosti vojne infrastrukture evropskih zemalja, kao i primena oružanih grupacija u borbenim operacijama u Istočnoj Evropi i Pribaltiku.
Osnovni manevri će se, prema navodima beloruskog odbrambenog resora, održati na poligonima u Letoniji, Litvaniji i Poljskoj.
Ministarstvo odbrane Belorusije je takođe primetilo i da će se paralelno sa tim vežbama održati još i manevri „Brzi odgovor 2022“ i to na teritoriji Gruzije, Letonije, Litvanije, Norveške, kao i Severne Makedonije, dok će se u Slovačkoj održati manevri „Slovački štit 2022“.
NATO vojnici - Sputnik Srbija, 1920, 22.11.2021
SVET
Kakve scenarije „proigravaju“ velike NATO vežbe na Balkanu i u Crnom moru
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala