- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Krim: Probijena saobraćajna blokada koju je organizovala Ukrajina pre osam godina

© Sputnik / Taras Litvinenko / Uđi u bazu fotografijaJalta, Krim
Jalta, Krim - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
Pratite nas
Saobraćajna blokada Krima, koju je Ukrajina organizovala pre osam godina, je probijena, a u toku je uspostavljanje putničkog i teretnog saobraćaja sa oslobođenim regionima, izjavio je za Sputnjik savetnik Krima za informacionu politiku Oleg Krjučkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Transportna blokada Krima, koju su organizovali ukrajinski nacionalisti pre osam godina, je prošlost. Danas je započet proces obnavljanja teretnog i putničkog saobraćaja. Privatni biznis ne toleriše zastoj. Kada ljudi moraju da putuju i kada se to traži, momentalno se uspostavljaju veze“, rekao je Krjučkov.
Takođe su uspostavljene železničke linije koje povezuju Krim sa Hersonskom oblasti.
„Njima će ubuduće saobraćati putnički vozovi“, istakao je Krjučkov, uz napomenu da je u oslobođenim regionima u potpunosti uspostavljen gradski i međugradski javni saobraćaj.
„To je prvi pokazatelj da se život vraća u normalu“, zaključio je on.
Prethodno je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov rekao da je izlazak ruskih trupa u Herson omogućio deblokadu Severnokrimskog kanala i obnavljanje vodosnabdevanja poluostrva Krim.
Podsetimo, Ukrajina je nakon prisajedinjenja Krima Rusiji organizovala pet blokada poluostrva: vodene, energetske, saobraćajne, prehrambene i bankarske.
Kanal za navodnjavanje i vodosnabdevanje izgrađen 1961-1971. za snabdevanje vodom sušnih teritorija Hersonske i Krimske oblasti. - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
RUSIJA
Vodena blokada Krima praktično okončana
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala