- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Vodena blokada Krima praktično okončana

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaKanal za navodnjavanje i vodosnabdevanje izgrađen 1961-1971. za snabdevanje vodom sušnih teritorija Hersonske i Krimske oblasti.
Kanal za navodnjavanje i vodosnabdevanje izgrađen 1961-1971. za snabdevanje vodom sušnih teritorija Hersonske i Krimske oblasti. - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
Pratite nas
Vodena blokada Krima je praktično završena, izjavio je krimski lider Sergej Aksjonov.
„Vodena blokada Krima je praktično završena, oružane snage Ruske Federacije kontrolišu čvor u Novoj Kahovki. Nacionalisti su napravili veštačku barijeru – barikadu od peska 16 kilometara od Krima. Te dve prepreke su onemogućavale da voda dospeva na Krim. Ministarstvo odbrane Rusije već kontroliše celu ovu situaciju“, rekao je Aksjonov u emisiji Solovjov uživo.
Prethodno je portparol Ministarstva odbrane Rusije Igor Konašenkov rekao da je izlazak ruskih trupa u Herson omogućio deblokadu Severnokrimskog kanala i obnavljanje vodosnabdevanja poluostrva Krim.
Ukrajina je obezbeđivala oko 85 odsto potreba Krima za pijaćom vodom preko Severnokrimskog kanala koji kreće iz Dnjepra. Međutim, posle ponovnog ujedinjenja Krima s Rusijom, snabdevanje republike vodom preko kanala jednostrano je potpuno obustavljeno.
Aksjonov je ranije rekao da bi obnavljanje vodosnabdevanja iz Ukrajine ovim kanalom otklonilo problem vodosnabdevanja poluostrva, a pre toga je zadužio odbor za vodoprivredu da ga pripremi za prijem vode iz Ukrajine.
Prema njegovim rečima, biće potrebno dva dana da se kompletan sistem kanala u potpunosti osposobi.
Džozef Bajden - Sputnik Srbija, 1920, 24.02.2022
SVET
Bajden o situaciji u Ukrajini, na udaru sankcija četiri ruske banke /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala