- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Kosačov: Aktivnost američkih biolaboratorija globalna pretnja - posledice nepredvidive

© AFP 2023 / Paul J. RichardsČlan jedinice američke vojske ispred znaka Pentagona
Član jedinice američke vojske ispred znaka Pentagona - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
Pratite nas
Aktivnost američkih bioloških laboratorija može predstavljati globalnu pretnju, a posledice toga su nepredvidive, izjavio je kopredsednik Parlamentarne komisije za istraživanje aktivnosti američkih biolaboratorija u Ukrajini, ruski senator Konstantin Kosačov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kosačov je na prvoj sednici naučno-konsultativnog odbora pri parlamentarnoj komisiji za istraživanje aktivnosti američkih biolaboratorija u Ukrajini, ocenio da informacije kojima raspolaže komisija, potvrđuju da su aktivnosti Vašingtona u oblasti biorazvoja preteće.
„Sve je očiglednije da su te biološke pretnje prekograničnog, a samim tim i nepredvidivog karaktera“, istakao je senator.
Prema njegovim rečima, kad jednom izmaknu kontroli i postanu deo stvarnog života, „ove pretnje se umnožavaju i šire nepredvidivo, predstavljajući već globalne pretnje“.
„Mapa lokacija biolaboratorija, koje su delovale po nalogu Vašingtona, savršeno jasno omogućava identifikovanje vojnih planova Sjedinjenih Američkih Država o primeni vojne sile u raznim svetskim regionima“, istakao je Kosačov na kraju sednice naučno-konsultativnog odbora.

SAD pokušavaju da projektuju vojnu silu u svim delovima sveta

On je objasnio da rad zakonodavaca već prelazi okvire zadataka, koje su pred komisiju postavila oba doma ruskog parlamenta, a to je da, najpre, obezbede bezuslovnu zaštitu, bezbednost interesa i prava građana Rusije od relevantnih bioloških pretnji.
Senator je istakao da, prema tvrdnjama Sjedinjenih Američkih Država, one deluju u okviru konvencije Ujedinjenih nacija iz 1972. godine.

„Uvereni smo da je to laž i da SAD svesno izlaze iz okvira konvencije, pokušavajući da za svoje interese koji se tiču osvajanja sveta obezbede prednost, a negde i nesmetane uslove za projektovanje vojne sile, u ovom slučaju – biološkog i bakteriološkog oružja u bilo kom delu sveta“, objasnio je Kosačov.

Zadatak Rusije ─ utvrditi istinu

Senator je dodao da zadatak komisije ni u kom slučaju nije da prilagodi odgovore, već da utvrdi istinu.
„Mi odlično razumemo da će se naši zaključci posmatrati pod mikroskopom i tamo gde bude bilo moguće pronaći zamerke ili opovrgnuti nešto, naši protivnici će se potruditi da to urade sa velikim zadovoljstvom“, ocenio je Kosačov.
On je naglasio, da im to zadovoljstvo niko neće pružiti i da je „naš zadatak – utvrditi istinu“.
Kako je već poznato, komisija je, u okviru istrage o aktivnostima američkih bioloških laboratorija u Ukrajini, već počela da priprema dosijea, kao i da ispituje svedoke.
Prema ranijem saopštenju načelnika trupa za radijacionu, hemijsku i biološku zaštitu Oružanih snaga Rusije Igora Kirilova, na teritoriji Ukrajine formirana je mreža od preko 30 bioloških laboratorija, koje su radile u interesima Pentagona. Prema njegovim rečima, sve što se ticalo nastavka vojno-biološkog programa SAD, odvezeno je iz Ukrajine odmah nakon početka specijalne vojne operacije Rusije.
Podsetimo, Ministarstvo odbrane Rusije ranije je otkrilo da su Sjedinjene Američke Države potrošile više od 200 miliona dolara na rad bioloških laboratorija u Ukrajini, a koje su učestvovale u američkom vojno-biološkom programu i bavile se, između ostalog, uzročnicima kuge i antraksa.
Ruski senator o produženju START-3: Odlično ako ne bude novih uslova - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
RUSIJA
Kosačov: Moskva se može obratiti državama u kojima postoje američke biolaboratorije
Laboratorija - Sputnik Srbija, 1920, 14.04.2022
RUSIJA
Isplivali novi šokantni podaci: Čime su se sve bavile američke biolaboratorije u Ukrajini
Laborant naučno-istraživačke laboratorije u Kazanju radi na ispitivanju vakcine protiv virusa korona - Sputnik Srbija, 1920, 24.04.2022
RUSIJA
Ruski vojni mikrobiolog: Amerika je u Ukrajini pripremala metode biološkog rata
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala