- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Član prelaznog saveta: Francuska vojska pokušava da sakrije masovne grobnice u Maliju

© AFP 2023 / FLORENT VERGNESFrancuski vojnici u Maliju
Francuski vojnici u Maliju - Sputnik Srbija, 1920, 05.05.2022
Pratite nas
Francuska vojska pokušava da sakrije masovne grobnice u Maliju za koje je odgovorna, izjavio je za Sputnjik član Nacionalnog prelaznog saveta Malija Abubakar Sidiki Fomba.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Francuska vojska laže, fabrikuje činjenice želeći da sakrije rudarske bušotine. Ako postoje masovne grobnice, onda su oni odgovorni za njih“, rekao je on.

Političar je dodao i da su vlasti Malija pokrenule istragu u potrazi za mogućim nuklearnim otpadom.
Pokrenuli smo istragu u potrazi za mogućim nuklearnim otpadom. Nisam bio tamo, ali dobijam informacije u realnom vremenu“, objasnio je on.
Krajem aprila pojavile su se nove sumnje o ratnim zločinima francuskog kontingenta u Maliju. Konkretno, u nedavno napuštenoj vojnoj bazi u gradu Gosi, nakon njihovog odlaska navodno je otkrivena masovna grobnica lokalnih stanovnika.
Ranije je Jelisejska palata saopštila da su Francuska, njeni evropski saveznici u operaciji „Takuba“ i Kanada odlučili da pokrenu koordinisano povlačenje trupa iz Malija zbog neslaganja sa prelaznim vlastima zemlje. Povlačenje francuskih trupa iz Malija trajaće četiri do šest meseci, rekao je francuski predsednik Emanuel Makron. Vlada Malija je nakon toga pozvala Francusku da povuče trupe uključene u operacije „Barhan“ i „Takuba“ „bez odlaganja“ i pod kontrolom malijskih vlasti.
Francuska vojska u Maliju - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
SVET
Nova provokacija francuske propagande: Za gubitak uticaja na Maliju okrivljuju se Rusi
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala