- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Velika Britanija zapretila sankcijama Draganu Čoviću

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICDragan Čović
Dragan Čović - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
Pratite nas
Iz Ambasade Ujedinjenog kraljevstva u Bosni i Hercegovini komentarisali su danas za „Kliks“ pismo lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića međunarodnim zvaničnicima nakon što je Centralna izborna komisija BiH raspisala održavanje opštih izbora u oktobru.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako su rekli iz britanske ambasade, ozbiljno shvataju pokušaje destabilizacije ili ugrožavanja BiH.
„Svakog političkog aktera, koji razmatra ili preti jednostranim potezima suprotno zakonskom i ustavnom poretku ove zemlje, podsećamo da je to put koji će samo voditi ka povećanoj izolaciji, i da je takvo delovanje suprotno interesima građana ove zemlje. Kao što je Ujedinjeno Kraljevstvo nedavno pokazalo upotrebom sankcija, ozbiljno shvatamo pokušaje destabilizacije ili ugrožavanja BiH“, poručili su iz britanske ambasade.
Čović je danas u pismu međunarodnim zvaničnicima poručio da će Hrvatski narodni sabor pristupiti realizaciji svih zaključaka sa Vanrednog zasedanja HNS-a u BiH od 19. februara 2022. godine.
„Te pokrenuti sve pravne procedure i političke korake za novu institucionalnu i teritorijalnu organizaciju Bosne i Hercegovine na načelima federalizma i konsocijacijske demokratije, čime će se osigurati potpuna ustavna jednakopravnost hrvatskog konstitutivnog naroda u BiH“, napisao je Čović u pismu upućenom brojnim zvaničnicima međunarodne zajednice, preneo je „Kliks“.
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
REGION
Dodik: S pravom sumnjamo da je CIK podređena političkim interesima muslimana u Sarajevu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala