- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Dodik: S pravom sumnjamo da je CIK podređena političkim interesima muslimana u Sarajevu

© Sputnik / Lola ĐorđevićMilorad Dodik
Milorad Dodik - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
Pratite nas
Možemo s pravom da sumnjamo da je CIK, koja je danas raspisala izbore u BiH, podređena određenim političkim interesima muslimana u Sarajevu i delu međunarodne zajednice koja to podržava, rekao je Milorad Dodik, predsednik SNSD-a na konferenciji za novinare nakon održanog sastanka koalicionih partnera vladajuće koalicije u Republici Srpskoj.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Dodik je na konferenciji za novinare nakon održanog sastanka koalicionih partnera vladajuće koalicije u Republici Srpskoj, rekao da „ta CIK očigledno pokušava da bude na jednoj strani, a da se svi učesnici političkog procesa prema tome ravnaju onako kako oni očekuju da se to desi“.
Naglasio je da nema ozbiljne zemlje na svetu gde učesnici političkog života, pogotovo izbora, ne usaglašavaju standarde u vezi sa izborima.
Dodik je podsetio da nije bilo javnog konkursa, niti je bilo provedene komisije Predstavničkog doma koja je to trebala da uradi i nije bilo zakonom propisane procedure.
„Sud BiH će biti pokriće za te nezakonite očigledne odluke, kao što je to kod Centralne izborne komisije“, rekao je Dodik.
Izbori će se sprovesti u veoma složenim okolnostima, kaže Dodik, to su međunarodne okolnosti ali i okolnosti u Bosni i Hercegovini.
Podsetio je i na nedavnu izjavu Bakira Izetbegovića da ovi izbori treba da pokažu da jedna trećina Srba i Hrvata ne može da određuje šta treba da radi „60 odsto „bosanskih patriota““ i istakao da je to direktan udar na Dejtonski sporazum, a da na to nema nikakve reakcije.
Opšti izbori u BiH biće održani u nedelju, 2. oktobra, odlučila je danas Centralna izborna komisija BiH, prenela je RTRS.
Zastava Bosne i Hercegovine - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
REGION
Opšti izbori u BiH 2. oktobra
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala