- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Opšti izbori u BiH 2. oktobra

CC0 / Photo by Markus Winkler from Pexels / Zastava Bosne i Hercegovine
Zastava Bosne i Hercegovine - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
Pratite nas
Opšti izbori u BIH biće održani 2. oktobra, odlučila je danas Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIK BiH).
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Izbori su raspisani za članove predsedništva BiH, parlamentarnu skupštinu BiH, parlament Federacije BiH, Narodnu skupštinu RS, za Skupštinu Distrikta Brčko i kantonalne skupštine, preneo je portal Klix.
Odluka nije doneta jednoglasno jer je pet od sedam članova CIK bilo saglasno da se izbori raspišu, dok je jedan član, Vlado Rogić, bio protiv, a jedan nije prisustvovao sednici.
Osim odluke o raspisivanju izbora, Centralna izborna komisija je donela i niz drugih propratnih odluka o organizaciji izbornog procesa.
Odredbe Izbornog zakona predviđaju da se sredstva za održavanje izbora moraju obezbediti u roku od 15 dana nakon što je Centralna izborna komisija BiH donela odluku da se raspišu izbori.
Iz CIK-a su potvrdili agenciji Srna da ne sumnjaju u to da će novac za održavanje izbora biti obezbeđen na vreme, iako budžet institucija BiH još nije usvojen.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala