- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šojgu upozorio: Zapadno naoružanje koje stigne u Ukrajinu biće uništavano

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar odbrane Rusije Sergej Šojgu
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
Pratite nas
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu izjavio je da će svako prevozno sredstvo NATO-a sa oružjem i municijom za ukrajinsku vojsku biti uništeno.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„SAD i njihovi saveznici iz NATO-a nastavljaju da pumpaju Ukrajinu oružjem. Ističem da ćemo svako transportno sredstvo Alijanse koje stigne na teritoriju zemlje sa naoružanjem ili sredstvima za potrebe ukrajinskih Oružanih snaga smatrati legitimnom metom za uništavanje“, rekao je Šojgu.

Takođe je dodao da su ostaci ukrajinske vojne grupe koji se nalaze na teritoriji metalurškog kombinata „Azovstalj“ u Marijupolju dobro blokirani.

„U skladu sa nalogom vrhovnog komandanta, preostali militanti koji se nalaze u industrijskoj zoni fabrike 'Azovstalj' čvrsto su blokirani po čitavom obodu te teritorije. Ekstremisti su ignorisali višekratne predloge da oslobode civile i da polože oružje iz garanciju da će im se sačuvati životi i da će se sa njima dostojanstveno postupati u skladu sa normama međunarodnog prava. Nastavljamo sa tim pokušajima“, rekao je Šojgu.

Po njegovim rečima, u toku specijalne operacije ruska vojska pokazuje hrabrost, časno ispunjava svoju vojnu dužnost i osigurava bezbednost stanovništva Donbasa.

„Ruske Oružane snage nastavljaju sa specijalnom vojnom operacijom. Trenutno jedinice ruske vojske zajedno sa Narodnom milicijom LNR i DNR proširuju kontrolu nad teritorijama LNR i DNR“, rekao je ministar odbrane.

Kako je precizirao, za bezbednu evakuaciju civila iz zona borbenih dejstava svakodnevno se otvaraju humanitarni koridori i objavljuje se režim tišine.
Ruska vojska aktivno pruža humanitarnu pomoć stanovnicima oslobođenih gradova.
„Ukupno je održano 967 humanitarnih akcija tokom kojih je 279 naseljenih mesta dobilo 17.567 tona pomoći“, rekao je ruski ministar.
Portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
RUSIJA
Ruske snage onesposobile železnicu za dopremanje zapadnog oružja Ukrajini
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala