- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruske snage onesposobile železnicu za dopremanje zapadnog oružja Ukrajini

© Ministerstvo oboronы RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov
Portparol Ministarstva odbrane Rusije general-major Igor Konašenkov - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
Pratite nas
Udarima visokopreciznog oružja velikog dometa ruske snage su uništile šest vučnih električnih podstanica na železničkim prugama, kojima su ukrajinskim snagama u Donbasu isporučivani naoružanje i municija američke i evropske proizvodnje, saopštio je portparol Ministarstva odbrane Rusije, general-major Igor Konašenkov.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Visokopreciznim oružjem velikog dometa, iz vazduha i s mora, uništeno je šest vučnih elektropodstanica u oblastima železničkih stanica Podoborci, Lavov, Volovec, Timkovo i Pjatihatka, kojima se ukrajinskoj vojsci u Donbasu isporučivalo naoružanje i municija proizvedeni u SAD i evropskim zemljama“, rekao je Konašenkov novinarima.
Prema njegovim rečima, ruska avijacija je tokom noći pogodila 40 vojnih objekata, među kojima su pontonski trajekt u oblasti naselja Protopopovka, četiri skladišta municije i raketno-artiljerijskog naoružanja, kao i 34 oblasti koncentrisanja ljudstva i ukrajinske vojne tehnike.
Igor Konašenkov je dodao da su ruski artiljeristi tokom protekle noći pogodili 16 upravljačkih punktova ukrajinske vojske, kao i skladišta s gorivom i druge ciljeve.
Ruska avijacija je visokopreciznim raketama uništila još jedan raketni kompleks „Točka-U“ ukrajinske vojske.
Prema rečima generala, protivvazdušne snage Rusije uništile su devet ukrajinskih bespilotnih letelica, uključujući i jedan „Barjaktar“, dok je u oblasti naselja Velika Kamiševaha oboreno četiri projektila ispaljena iz višecevnog raketnog bacača „Smerč“.
Konašenkov je naveo da je ruska vojska tokom sprovođenja specijalne vojne operacije u Ukrajini uništila 146 avoina, 112 helikoptera, više od 700 bespilotnih letelica i 287 protivvazdušnih raketnih kompleksa.
Uništeno je i 2.807 tenkova i drugih borbenih oklopnih mašina, 321 višecevni bacač raketa, 1.279 jedinica poljske artiljerije i minobacača, kao i 2.609 jedinica specijalne automobilske vojne tehnike.
Ruševine metalurškog kombinata Azovstalj u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
RUSIJA
Ukrajinske snage nastavljaju da postavljaju tehniku u školama
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala