- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska Duma: NATO je pripremao Ukrajinu za napad na Rusiju

© Sputnik / Vladimir Fedorenko / Uđi u bazu fotografijaRuska Državna duma u Ulici Ohotni rjad
Ruska Državna duma u Ulici Ohotni rjad - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
Pratite nas
Napad Ukrajine na Rusiju NATO je unapred pripremao. U januaru su SAD krenule sa isporukama oružja Ukrajini, ali je odluka ruskog predsednika Vladimira Putina o pokretanju specijalne vojne operacije u Ukrajini sprečila veliku tragediju, smatra predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Naši vojnici i oficiri su sprečili veliku tragediju. NATO je Ukrajinu spremao za napad na našu zemlju. Kako drugačije objasniti da je sve odluke o isporukama naoružanja Ukrajini doneo američki Kongres u januaru, pre početka specijalne vojne operacije“, napisao je Volodin na Telegramu.

Prema njegovim rečima, građani Ukrajine su za Vašington sada samo „potrošni materijal“, a nacionalizam je postao „državna ideologija Kijeva“.
„Da predsednik Rusije Vladimir Putin nije doneo takvu odluku, sukobi bi se vodili na teritoriji naše zemlje. On je uspeo da spreči napad na Rusiju“, podvukao je predsednik Državne dume Rusije.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć. Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Državna duma Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
RUSIJA
Ruska Duma: Raspad Ukrajine počeo još 2014. godine
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala