- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska Duma: Raspad Ukrajine počeo još 2014. godine

© Sputnik / Natalья Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaDržavna duma Rusije
Državna duma Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
Pratite nas
Predsednik Državne dume Rusije Vjačeslav Volodin izjavio je da je raspad Ukrajine počeo još 2014. godine.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Raspad Ukrajine je počeo nakon državnog udara još 2014. godine, kada je Krim izašao iz njenog sastava“, rekao je Volodin, odgovarajući na pitanje da li je moguć raspad Ukrajine.
Parlamentarac je podsetio da su DNR i LNR proglasile nezavisnost, te da su takođe izašle iz sastava Ukrajine.
Pored toga, dodaje Volodin, danas su mnogi građani Ukrajine, koji žive na zapadu zemlje, dobili državljanstvo Poljske i Mađarske.
„U poslednje vreme preko pet miliona ljudi je napustilo zemlju. To takođe ne doprinosi stabilnosti. Čujemo i izjave iz Hersonske i drugih oblasti da ni one ne žele da budu u sastavu u Ukrajinu. Takva je realnost“, kaže predsednik Dume.
Ranije je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio da bi u Ukrajini moglo biti održano „veoma mnogo“ referenduma, ali da Ukrajina neće priznati referendume na teritorijama koje ne kontroliše Kijev.
Ranije se na društvenim mrežama pojavila informacija da se Hersonska oblast sprema da organizuje referendum o nezavisnosti. Uskoro je to bilo demantovano. Pored toga i Donjecka i Luganska Narodna Republika su izrazile nameru da organizuju referendume za ulazak u sastav Rusije.
Pogled na metalurški kombinat Azovstalj u Marijupolju - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
RUSIJA
Zelenski: Ukrajina se može suočiti sa brojnim referendumima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala