- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Oliver Stoun: Amerika bi mogla da aktivira nuklearno oružje u Donbasu

© Sputnik / Kiril Kalinikov / Uđi u bazu fotografijaOliver Stoun
Oliver Stoun - Sputnik Srbija, 1920, 04.05.2022
Pratite nas
Američki filmski režiser Oliver Stoun smatra realnim da Zapad upotrebiti taktično nuklearno oružje u Donbasu.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Poznati filmski režiser je u izjavama američkih političara video pripremu javnog mnjenja.

„Poslednjih nedelja sam sa zabrinutošću posmatrao kako se odnekud ponovo pojavila Viktorija Nuland, upozoravajući Ruse i nas, ciljanu publiku, na paklene posledice u slučaju da Rusija primeni nuklearno oružje bilo koje vrste. Te teze su preuzeli drugi zvaničnici i televizijski voditelji kako bi učvrstili tu ideju – Rusi planiraju da primene nuklearno naoružanje“, napisao je Stoun na tviteru.

Režiser se pita, zašto se ta ideja pojavljuje ponovo i izneo verziju onoga što se dešava:

„A šta ako SAD pripremaju teren za mali nuklearni napad u Donbasu koji će ubiti na hiljade Ukrajinaca? U tom slučaju će sve države na svetu po komandi okriviti Rusiju, čak i ona druga polovina zemalja koja se nije pridružila Zapadu“, naveo je Stoun.

On je dodao i da je konačan cilj Amerike da se za predsednika Rusije postavi „još jedan Jeljcin“, koji će otvoriti sva vrata ekonomskom i ideološkom uticaju Sjedinjenih Američkih Država. Drugi, još važniji zadatak je izolovanje Kine od Rusije kako niko ne bi mogao da okrnji američku moć.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Američki režiser Oliver Stoun tokom intervjua - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
RUSIJA
Oliver Stoun: Smene režima nam idu od ruke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala