- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Oliver Stoun: Smene režima nam idu od ruke

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaAmerički režiser Oliver Stoun tokom intervjua
Američki režiser Oliver Stoun tokom intervjua - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
Pratite nas
Ukrajina je strateški važna zemlja za Sjedinjene Američke Države koja je potrebna Vašingtonu u sukobu sa Moskvom, izjavio je američki režiser Oliver Stoun španskom listu „El Diario“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

On je naveo da su se SAD uvek uplitale u unutrašnje stvari drugih zemalja za svoje potrebe.
„Smena režima je ono u čemu smo veoma dobri. Mi smo to uradili 2014. godine u Ukrajini, to je bio državni udar koji je svrgnuo demokratski izabranog predsednika“, rekao je Stoun.
Akcije nove prozapadne ukrajinske vlasti su dovele do progona stanovništva koji govori ruskim jezikom, a zatim i do potpunog genocida u Donbasu, dodao je režiser.

„Ukrajina je deo američkog plana. Tako je oduvek bilo. Oni su dobili ono što su hteli: sukob sa Rusijom“, zaključio je Stoun.

Specijalna vojna operacija u Ukrajini

Predsednik Rusije Vladimir Putin je 24. februara objavio o početku vojne operacije demilitarizacije Ukrajine. On je u obraćanju sugrađanima rekao da okolnosti „zahtevaju odlučnu i hitnu akciju“, pošto su se republike Donbasa obratile Moskvi za pomoć.
Putin je istakao da je cilj operacije „zaštita ljudi koji su već osam godina izloženi maltretiranju i genocidu od strane kijevskog režima“. Za to je, prema njegovim rečima, planirano da se izvrši „demilitarizacija i denacifikacija Ukrajine“ i da se privedu pravdi svi ratni zločinci odgovorni za „krvave zločine nad civilima“ u Donbasu.
Ministarstvo odbrane Rusije redovno naglašava da ruska vojska ne nanosi nikakve udare po gradovima Ukrajine: vojna infrastruktura se onesposobljava visokopreciznim sredstvima.
Oliver Stoun - Sputnik Srbija, 1920, 01.03.2022
SVET
Američki režiser Oliver Stoun podržao Rusiju, osvrnuo se i na histeriju zapadnih medija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala