- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Mislim da ne bi voleo da mi sada plačemo“ – velikani se oprostili od legendarnog Sretenovića

© Foto : Košarkaški savez Srbije / Ivica VeselinovKomemoracija Zoranu Sretenoviću
Komemoracija Zoranu Sretenoviću - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
Pratite nas
Zoran Sretenović, legendarni košarkaš i trener, sahranjen je na Kumodraškom groblju u Beogradu, a prethodno je održan komemoracioni skup u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije na kom su govorili njegovi nekadašnji saigrači i prijatelji.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Govor je održao Dino Rađa, koji se prisetio i ličnih detalja iz odnosa sa Sretenovićem.
„Di si burazeru? Tako smo do poslednjeg dana on i ja komunicirali. Sve svoje prijatelje iz ovog vremena smatram svojom braćom, međutim svakog od njih sam zvao nekim svojim nadimkom. Nekoga Toni ili Tonči, nekoga sam zvao Tata, Sobina, Burića sam zvao Bura, Perasa sam zvao Pekmen, a njega sam zvao burazeru, počeo je Rađa.
Jedan od najboljih košarkaša u istoriji Jugoslavije prisetio se i momenta kada je upoznao Sretenovića.
„Kad je došao u Split tamo nekad '86, nekako smo se povezali najviše on i ja. Možda zato što su nam devojke bile košarkašice pa smo imali neke zajedničke teme, ali svakako pričati o njemu kao o čoveku, mislim da on ne bi voleo da mi sada plačemo i da tugujemo, jer je bio veseljak“, istakao je Rađa.
Od Sretenovića se oprostio i Predrag Danilović, aktuelni predsednik Košarkaškog saveza Srbije.
„Noseći dres reprezentacije Zoran Sretenović i ja prošli smo godine uspeha, ali i izolacije, kada smo se okupljali u Atini kako bi bilo zajedno i dočekali bolje dane. Ti dani su došli, pa smo posle četiri godine ponovo zaigrali u dresu reprezentacije i ponovo postali prvaci Evrope. Pričati o zajedništvu i svemu što nas je tada naučilo da živimo kao jedan, bojim se da nemamo toliko vremena. Dok je svih nas Sreta neće biti zaboravljen i uvek ćemo ga nositi u našim srcima, kao saigrača, druga, dobrog prijatelja i čoveka. U ime KSS i svoje ime upućujem zahvalnost Sreti za sve što je dao košarci, istovremeno upućujem saučešće porodici i prijateljima“, naveo je Danilović.
O Sretenoviću je govorio i Zoran Stevanović.
„Srećka sam upoznao pre 30 godina, a kao juče da je bilo. Bio si vođa u svemu. Imao sam tu čast da mi budeš kum, brat i prijatelj. Kad god smo se videli to je za nas bio doživljaj. Uvek je bila šala, na bilo čiji račun. Budi gore pravi vođa kao što si bio ovde, kad budeš igrao basket, fudbal, karte… To je najviše voleo – i da se šali, kao što su rekli Dino i Sale. Neka mu je večna slava“, poručio je Stevanović, nekadašnji as Partizana.
Proslavljeni srpski košarkaš Zoran Sretenović - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
SPORT
„Samo Sreta“ – genije iz senke koji je žalio za Zvezdom i doživeo „balkon“ posle sankcija /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala