- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Snuker mu je u krvi – pobedio je alkohol i depresiju i sedmi put je na krovu sveta

© Zac GoodwinRoni O'Saliven
Roni O'Saliven - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
Pratite nas
Britanac Roni O'Saliven osvojio je sedmu titulu prvaka sveta u snukeru pobedivši Džada Trampa 18:13, čime je izjednačio rekord Stivena Hendrija. Ipak, put do vrha bio je prepun izazova i problema sa kojima su susretao - od depresije do alkohola.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Praktično da ne postoji na svetu osoba koja je čula za snuker, a da joj se u prvi mah ne javi ime Ronija O'Salivena.
Čovek je sinonim za snuker što je još jednom potvrdio u velikom finalnom dvoboju sa Džadom Trampom. Postao je najstariji šampion svih vremena.
O'Saliven je poznat kao veliki majstor i šampion, ali je isto tako sklon krajnje čudnim predajama i naprasnom gubitku motivacije i koncentracije. Umeo je često da poručuje kako mu pobede i titule apsolutno ništa ne znače, ali ova sedma osvojena ga demantuje i potvrđuje da mu je i te kako stalo.
Prvu titulu prvaka sveta osvojio je davne 2001. godine, zatim je bio najuspešniji 2004, 2008, 2012, 2013, 2020. i sada 2022. godine.
„Mene rekordi nikada nisu zanimali, mada je lepo kada dođete do njih. Mada, ja nemam ciljeva. Volim da pobeđujem, i iako to nije najbolja ideja pokušaću da ostvarim ovaj uspeh i naredne godine", izjavio je O'Saliven.
Uspeo je Roni da pobedi depresiju, uspeo je da izađe kao pobednik iz problema i sa alkoholom, da bi stigao do nove, ukupno sedme titule prvaka sveta.
„Ovo je izuzetno težak sport. Da mogu da vratim vreme definitivno se ne bih ovime bavio. Ljudi često komentarišu i pričaju kako sam nestabilan kako moja forma često varira, ali nije tako. Ja to uvek nazivam snuker depresijom. Igranje, takmičenje i uživanje nije bilo dovoljno - imao sam glad za pobedom. Da nisam igrao snuker nikada ne bih pio lekove“, izjavio je svojevremeno veliki šampion Roni O'Saliven.
Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije i proslavljeni srpski bokser - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
SPORT
Borovčanin izabran u bord direktora evropskog boksa
Vaterpolisti - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
SPORT
Srbija najbolja u Podgorici!
Svetsko prvenstvo u boksu - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
SPORT
Srbin i Rus zajedno u ringu /foto/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala