- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ambasador Ukrajine nazvao Šolca „uvređenom mladom“

© AP Photo / Michael KappelerOlaf Šolc u Bundestagu
Olaf Šolc u Bundestagu - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
Pratite nas
Ukrajinski ambasador u Berlinu Andrej Meljnik nazvao je nemačkog kancelara Olafa Šolca „uvređenom džigernjačom“ (uvređenom mladom), piše „Špigel“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Diplomata je tim rečima prokomentarisao izjavu nemačkog kancelara koji je rekao da ne planira da putuje u Kijev nakon što su ukrajinske vlasti odbile da prime predsednika Nemačke Franka Valtera Štajnmajera.
„Izigravati uvređenu džigernjaču nije baš državnički“, rekao je Meljnik.
Čitaoci nemačkog „Špigela“ su kritikovali Meljnika zbog ovakve izjave. Mnogi od njih smatraju da bi diplomatu trebalo proterati nakon neopravdanih ispada na račun Šolca.
Inače, ambasador Ukrajine u Berlinu je poznat po svojim nediplomatskim izjavama. Više puta je zahtevao od Berlina da isporuči Kijevu oružje, žalio se jer Evropska unija nije napredovala po pitanju uvođenja embarga na ruske energente i priznao je da sve Ruse smatra neprijateljima. Njegove izjave su često u centru pažnje u nemačkim medijima koji ga optužuju za nekompetentnost.
Olaf Šolc - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
RUSIJA
Šolc odbija da poseti Kijev zbog postupka Zelenskog
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala