- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Šolc odbija da poseti Kijev zbog postupka Zelenskog

© AP Photo / Michael ProbstOlaf Šolc
Olaf Šolc - Sputnik Srbija, 1920, 03.05.2022
Pratite nas
Nemački kancelar Olaf Šolc izjavio je za televiziju ZDF da je odluka ukrajinskih vlasti da odbiju posetu predsednika Nemačke Franka Valtera Štajnmajera Kijevu bila „značajan incident“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„To je prepreka“, rekao je Šolc, govoreći o mogućnosti da on poseti Ukrajinu u budućnosti.

„Ne može tako. Ne bi trebalo da se desi da zemlji koja pruža toliko vojne i ekonomske pomoći, koja je potrebna za garancije bezbednosti koje su toliko važne u budućnosti kažu: predsednik ne može da dođe“, rekao je Šolc.

Sredinom aprila list „Bild“ je saopštio da je predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski odbio da primi svog kolegu iz Nemačke Štajnamera. Vlasti u Kijevu smatraju da je lider Nemačke u prošlosti bio previše blag prema Rusiji. Političari različitih partija u Berlinu oštro su kritikovali odluku Zelenskog koju su okarakterisali kao „diplomatsku grešku“.
Frank Valter Štajnmajer - Sputnik Srbija, 1920, 13.04.2022
SVET
Pukla prva velika bruka na otvorenoj sceni: Kijev zalupio vrata Berlinu – šta se krije iza svega
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala