- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

UNESKO onemogućio učešće Rusije na konferenciji o slobodi medija

© AFP 2023 / Loic VenanceUnesko
Unesko - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
Pratite nas
Rusiji nije dozvoljeno učešće na konferenciji UNESKO o slobodi medija, saopštilo je rusko Ministarstvo spoljnih poslova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Svake godine 3. maja obeležava se Svetski dan slobode medija koji je proglasila Generalna skupština UN 1993. godine. Tim povodom UNESKO – specijalizovana agencija UN za međunarodnu saradnju na informativnom planu - tradicionalno održava tematske konferencije. Na žalost, ove godine Rusiji nije dozvoljeno učešće“, navodi se u saopštenju.
Kako je navelo Ministarstvo, Sekretarijat UNESKO je u ime organizatora foruma na osnovu izmišljenih razloga odbacio rusku prijavu za učešće na skupu o uticaju velikih IT kompanija na rad medija i drugim panelima.
Obrazloženja zasnovana na tvrdnjama o neusklađenosti sa zahtevima konferencije i već formiranim spiskom učesnika su potpuno neodrživa, navode u Moskvi.
„Očigledno je da se UNESKO priklonio grupi poznatih, veoma angažovanih država koje na svetskoj sceni promovišu politiku ‘ukidanja’ Rusije i čiji je cilj da se informativni prostor očisti od svih gledišta koja se razlikuju od ultraliberalnih stavova kolektivno Zapada“, zaključuje se u saopštenju Ministarstva.
Zastave zemalja članica Uneska  - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
RUSIJA
Zamenica ambasadora: Pokušali da stave Rusiju na stub srama u UNESKO zbog Ukrajine, nije uspelo
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala