- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zamenica ambasadora: Pokušali da stave Rusiju na stub srama u UNESKO zbog Ukrajine, nije uspelo

© Sputnik / Irina KalašnikovaZastave zemalja članica Uneska
Zastave zemalja članica Uneska  - Sputnik Srbija, 1920, 19.03.2022
Pratite nas
Zamenica ambasadora Rusije pri UNESKO Tatjana Dovgalenko izjavila je da je postojala namera da Rusiju stave na stub srama zbog Ukrajine, ali da ipak jednoglasne osude nije bilo.
U sedištu UNESKO u Parizu 15-16. marta održana je vanredna sednica Izvršnog saveta sazvana na inicijativu kolektivnog Zapada i to dve nedelje pre redovne sednice.
Prema rečima, Dovgalenko za 75. godina koliko postoji organizacija nikada nije bio organizovan sastanak zbog nekog sukoba.

„Jasno je zbog čega su organizovali sednicu, da bi na njoj javno stavili Rusiju na stub srama. Ali, to se nije dopalo mnogim zemljama jer one shvataju da je Zapad, obuzet histerijom, spreman da stavi organizaciju u položaj taoca kako bi ostvario svoje geopolitičke ambicije“, rekla je ona u emisiji „Solovjov lajv“.

Dovgalenko je rekla i da se na taj način stvara opasan presedan i izvrće mandat UNESKO.
„Da, u UNESKO kažu da strahuju zbog sudbine spomenika, istorijskog nasleđa.. Ali, izvinite, to je ona ista organizacija koja se, bez obzira na na naše stalne apele, nije aktivirala kako bi pomogla i zaštitila sirijsko nasleđe“, dodala je ona, nazivajući to dvostrukim aršinima.
Kako je rekla, jednoglasne osude Rusije nije bilo jer su mnoge zemlje bile uzdržane ili se nisu pridružile tome ne želeći da se stvaraju linije podele.
Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu vojnu operaciju kako bi zaštitila DNR i LNR.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala