- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

„Špigel“: Nemcima ne mogu garantovati da će im sledeće zime biti toplo u stanovima

CC0 / Pixabay / Berlin
Berlin - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
Pratite nas
Generalni direktor najvećeg stambenog preduzeća u Nemačkoj Rolf Buh izjavio je u intervjuu za „Špigel“ da svojim klijentima ne može da garantuje da će sledeće zime u stanovima biti toplo.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Po njegovim rečima, jedan broj Nemaca suočiće se sa značajnim dodatnim troškovima za grejanje.

„Za pojedine podstanare oni mogu dostići iznos jednak dvomesečnoj kiriji za stan“, objašnjava lider kompanije.

Buh je izrazio zabrinutost zbog energetske krize izazvane situacijom u Ukrajini i jasno je stavio do znanja da dolazi talas poskupljenja.

„Političari širom Evrope su regulisali da se u slučaju nestašice gasa privatni potrošači poslednji isključuju. Međutim, još se tačno ne zna šta će se dogoditi ako, na primer, padne pritisak u mreži. Već smo zabrinuti“, dodao je on, istakavši da Nemačka neće moći brzo da odustane od isporuka ruskog gasa.

Podsetimo, nakon početka ruske specijalne vojne operacije u Ukrajini, Zapad je pojačao sankcioni pritisak na Moskvu. Mnoge zemlje su zamrznule rusku imovinu. U Evropi su sve glasniji apeli da se smanji zavisnost od ruskih energenata. U takvim uslovima Rusija je donela odluku da neprijateljske zemlje od 1. aprila plaćaju ruski gas u rubljama. „Gasprom“ je 27. aprila obustavio izvoz gasa bugarskoj kompaniji „Bulgargas“ i poljskoj PGNiG, jer su odbile da plate gas po novoj shemi.
Gasna kompresorska stanica Minska - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
RUSIJA
Sve zemlje EU saglasne da ruski gas i dalje plaćaju u evrima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala