- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Medvedev: Ukrajinski nacisti će uskoro po evropskim prestonicama kažnjavati nepodobne rukovodioce

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsedavajućeg Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev  - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
Pratite nas
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev izjavio je, povodom unošenja predsednika Hrvatske Zorana Milanovića i premijera Mađarske Viktora Orbana na spisak sajta „Mirotvorac“, da će, ako nastave takvim tempom, ukrajinski nacisti početi lično da se obračunavaju s nepodobnim državnim činovnicima po evropskim prestonicama.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Razume se da je uvek malo oružja, plaćenika i novca. Pohlepni evropski lideri ne žele da dreše kesu koliko treba. Ne cene 'Nezavisnu' koja predvodi borbu protiv tiranije ruskog sveta. I sada su evropske rukovodioce počeli da unose u zabranjene spiskove sajta 'Mirotvorac'. Tu su se našli lideri kao što su predsednik Hrvatske Zoran Milanović i premijer Mađarske Viktor Orban. Kao da ne shvataju bednici svoju sreću, ne vole Ukrajinu svom snagom. Eto vam sad, vi ste naši neprijatelji. Patite!“, napisao je Medvedev na svom Telegram kanalu.
Prema njegovom mišljenju, ako nastave takvim tempom, „ukrajinski nacisti će se uskoro lično obračunavati s nepodobnim rukovodiocima“.
„Odlučivaće ko ne ulazi u srećnu ukrajinofilsku sutrašnjicu. Tako da, predsednici i premijeri Francuske, Nemačke, Italije i drugih zemalja – čuvajte se. Vi ste takođe sumnjivi“, dodao je Medvedev.
Premijer Mađarske Viktor Orban unet je u bazu kontroverznog ukrajinskog sajta „Mirotvorac“ kao „antiukrajinski propagandista“. Orban je u više navrata izjavio da Mađarska neće isporučivati oružje Ukrajini i rekao da je zemlja spremna da plaća ruski gas u rubljama.
Sajt „Mirotvorac“ poznat je po skandaloznim publikacijama, u kojima objavljuje podatke o novinarima, građanima DNR i LNR i drugim ličnostima, nazivajući ih „izdajicama domovine“.
Glavno tužilaštvo Rusije je saopštilo da je ekstremistički internet-sajt „Mirotvorac“ osnovan u avgustu 2014. godine uz podršku vlasti Ukrajine „radi većeg efekta prilikom sprovođenja 'čistki' opozicionih političara“. Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da ne isključuje mogućnost da je „Mirotvorac“ osnovan uz podršku Stejt departmenta SAD.
SVET
Orban dospeo u bazu skandaloznog ukrajinskog „Mirotvorca“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala