- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Evropska komisija: Zahtev Rusije da se gas plaća u rubljama – pokušaj da se podeli EU

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaBrisel
Brisel - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
Pratite nas
Evropska komisija smatra da je zahtev Rusije da se gas plaća u rubljama „pokušaj da se podeli Evropska unija“, te poziva sve zemlje zajednice na solidarnost i jedinstvo, izjavila je evropska komesarka za energetiku Kadri Simson.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Odluku Rusije da obustavi isporuke ruskog gasa Bugarskoj i Poljskoj smatramo dokazom da je Rusija nepouzdan snabdevač. Zahtev Rusije da se gas plaća u rubljama je pokušaj da se podeli Evropska unija, a mi treba da odgovorimo jedinstvom i solidarnošću“, izjavila je Simsonova po dolasku na sastanak ministara energetike EU.

Upitana da prokomentariše informacije evropskih medija o tome da su kompanije iz 10 zemalja EU već otvorile račune u rubljama u „Gasprombanci“ kako bi plaćale gas u rubljama, evropska komesarka je izjavila da „Evropska komisija nema nikakve informacije o zemljama ili kompanijama koje su spremne da plaćaju gas u rubljama“.
Simsonova je saopštila da će Evropska komisija 3. maja na sednici odbora evropskih komesara razgovarati o šestom paketu sankcija EU protiv Rusije.
Podsetimo, Gasprom je 27. aprila obustavio izvoz gasa bugarskoj kompaniji „Bulgargaz“ i poljskoj PGNiP zbog toga što isporuke energenta nisu platile u skladu s novom shemom isplate u rubljama.
Gasna kompresorska stanica Minska - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
RUSIJA
Sve zemlje EU saglasne da ruski gas i dalje plaćaju u evrima
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala