- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarska dobila sedam ponuda za isporuku gasa nakon što je Rusija obustavila snabdevanje

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaGasovod
Gasovod - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2022
Pratite nas
Bugarska kompanija „Bulgargas“ dobila je sedam ponuda za isporuku gasa nakon obustave izvoza iz Rusije, navodi se u saopštenju kompanije.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Kako je precizirano, dan pre obustave izvoza gasa iz Rusije, kompanija „Bulgargas“ pisanim putem se obratila trgovcima prirodnim gasom na bugarskom i regionalnim gasnim tržištima sa zahtevom da daju ponude koje uključuju konkretne uslove isporuka do kraja aprila i za maj 2022. godine.
U saopštenju se navodi da nakon analize predloženog „Bulgargas“ razmatra sedam ponuda od tri dobavljača koji su rangirani po kriterijumu „najniža cena isporuke“.
Bugarska nacionalna televizija (BNR) navodi da će kompanija „Bulgargas“, na osnovu potpisanih ugovora, 4. maja obračunati cenu gasa koju treba da odobri nacionalni regulator.
Podsetimo, „Gasprom“ je 27. aprila obustavio izvoz gasa bugarskoj kompaniji „Bulgargas“ i poljskoj PGNiP zbog toga što isporuke energenta nisu platile u skladu s novom shemom isplate u rubljama.
Gasno čvorište kompanije Gasprom - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
RUSIJA
Bugarski ekspert: Ostali smo bez gasa, a predsednik pije kafu sa španskim kraljem
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala