- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Čizma se još jednom poklonila „Naredniku“ iz Srbije /video/

© AP Photo / Gregorio BorgiaSrpski fudbaler Sergej Milinković-Savić
Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2022
Pratite nas
Lacio je posle velikog preokreta uspeo da savlada Speciju u 35. kolu Serije A - 3:4 (2:1), a za to se pobrinuo i Sergej Milinković-Savić. Srpski reprezentativac postigao je treći gol za Rimljane, čime je stigao do dabl-dabl učinka ove sezone, kada su golovi i asistencije u pitanju.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Sergej Milinković-Savić koji na Čizmi nosi nadimak Sergente - što znači „Narednik“, nastavlja da popunjava statističke kolone i da dominira italijanskim fudbalom, gde je godinama uz Ćira Imobilea najvažniji fudbaler nebeskoplavih.
Specija je vodila čak tri puta protiv Lacija, da bi na kraju praznih šaka jer su bodovi završili u pretonici Italije, a ukrao ih defanzivac Aćerbi golom u nadoknadi.
Sergej Milinković Savić je novim pogotkom u Seriji A stigao do jubilarnog desetog ove sezone, a ima i 11 asistencija, čime se pridržio Domeniku Berardiju iz Sasuola, pa su njih dvojica jedini fudbaleri koji ima dvocifren broj golova i asistencija u italijanskom šampionatu.
Ali, Berardi koji na svom kontu ima 14 pogodaka je čak šest postigao iz penala.
Kada je u pitanju meč u Speciji, domaći su odlično otvorili susret i već u devetom minutu su preko Kelvina Amijana na dodavanje Petka Hristova uspeli da povedu protiv favorizovanih Sarijevih učenika.
Tada je na scenu stupio Ćiro Imobile koji je bio precizan sa penala u 33. minutu. Ipak, domaći su svega 120 sekundi kasnije ponovo poveli preko Kevina Agudela i rezultatom 2:1 otišlo se na poluvreme.
Usledio je novi gol u mreži Specije i to spletom nesrećnih okolnosti po domaćina jer se lopta od stative odbila od rame golmana Provedela i završila u golu.
I ponovo samo dva minuta kasnije Specija je po treći put imala prednost - pogodio je Petko Hrtistov.
Igrao se 68. minut kada je Sergej Milinković-Savić sjajno primio loptu ispred protivničkog gola i reagovao je poput centarfora, zakucavši levom nogom loptu u mrežu, obezbedivši Laciju novo izjednačenje.
Taman kada se činilo da će dva tima podeliti bodove, Aćerbi je vrhunskom reakcijom, lob udarcem u 90. minutu doneo Rimljanima pobedu koja ih je digla na peto mesto, ali uz utakmicu više u odnosu na Romu koja ima bod zaostatka.
Sergej Milinković-Savić je godinama na meti najvećih evropskih i svetskih klubova. Otimaju se za njegov potpis Real Madrid, Pari Sen Žermen, Juventus, pa ostaje da se vidi da li će se ovog leta promeniti situacija oko njegovog kluba.
Da li će ostati veran Laciju gde uveliko uživa status legende jer je punih sedam godina u nebeskoplavom dresu, ili će krenuti nekim novim putem.
Njegov menadžer Mateja Kežman uspešno odbija sve nalete brojnih interesenata, ali je veliko pitanje šta će se dešavati u narednom periodu.
Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
SPORT
Srpski dan u Evropi – pogodio i Sergej /video/
Mino Rajola - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
SPORT
Od perača sudova do vlasnika vile Ala Kaponea – čudesan život čoveka koji je promenio fudbal
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
SPORT
Veliki Crljeni videli čudo – jedanaest golova za poluvreme
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala