- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruska doktorka objašnjava koji proizvodi mogu poboljšati san

CC0 / Pixabay/qimono / Jelo od ribe
Jelo od ribe - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2022
Pratite nas
Upotreba piletine u večernjim satima u kombinaciji sa složenim ugljenim hidratima i kefirom može poboljšati san, rekla je za portal „Moskva 24“ doktorka Margarita Koroljova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Prema njenim rečima, potrebno je obratiti pažnju na proizvode koji sadrže aminokiselinu triptofan, koja pomaže u stvaranju serotonina – prethodnika melatonina ili takozvanog hormona sna. Doktorka smatra da su idealni proizvodi, koji sadrže triptofan, riba ili pripremljena na pari ćuretina ili piletina.
Ona navodi da prosti ugljeni hidrati mogu blokirati proces prolaska triptofana u mozak i zato je potrebno da se uveče izbegavaju. Koroljova je preporučila da se uveče pije kefir koji poboljšava rad digestivnog trakta.

„Ako su creva zdrava, ona će, kao i mozak, u velikoj meri da proizvode serotonin, zato zdravlje mikrobioma (zajednice mikroorganizama) ima veliki značaj. I kefir kao probiotik može da pomogne u poboljšanju sna“, rekla je doktorka.

Ranije su ruski mediji saopštili, da je oko 40 miliona Rusa gojazno. Prema prognozama naučnika, uskoro će broj prevremenih smrtnih slučajeva zbog gojaznosti dostići i do 200 hiljada ljudi godišnje.
Spavanje - Sputnik Srbija, 1920, 09.02.2022
RUSIJA
Na čemu spavate: Šta ugrožava miran san
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala