- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Don Karlo imperator – suza za ulazak u besmrtnost /foto, video/

© AP Photo / Manu FernandezKarlo Ančeloti
Karlo Ančeloti - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2022
Pratite nas
Italijanski stručnjak Karlo Ančeloti ispisao je istoriju fudbala kao prvi stručnjak koji je osvojio titule u „ligama petice“. Don Karlo je uspeo nešto što niko dosad nije, nakon što je vodio Real Madrid do 35. titule prvaka Španije. Na taj način, imperator Ančeloti je došao video i pokorio: Španiju, Italiju, Francusku, Nemačku i Englesku. Impresivno!
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Karlo Ančeloti možda nije savremen, interesantan i energičan kao Jirgen Klop ili Pep Gvardiola, „namazan“ kao Žoze Murinjo, strog kao Antonio Konte ili dosadan kao Dijego Čolo Simeone, ali je sinonim i garancija za uspeh i trofeje!
Mnogi će reći da je vodio samo najveće svetske klubove, ali je isto tako činjenica da ga ne bi tek reda radi zvali veliki, već da i te kako dobro znaju šta rade i kakav im je konačni cilj.
Ančeloti je osvajao šampionske titule sa Čelsijem u Engleskoj, Bajernom u Nemačkoj, Pari Sen Žermenom u Francuskoj, Realom u Španiji i Milanom u Italiji.
I nije za koplje ispred svih, nego za dva, s obzirom na to da su mu trenutno najbliži pratioci Pep Gvardiola i Žoze Murinjo koji imaju tri od pet u „ligama petice“.
Sa Realom je na dominantan način osvojio Primeru, a titula je i zvanično servirana protiv Espanjola na „Santijago Bernabeuu“ i to ubedljivom pobedom rezultatom 4:0.
Usledilo je šampionsko slavlje tokom kojeg je Italijan čak i pustio suzu radosnicu. Jednostavno, obuzele su ga emocije.
Četiri kola pre kraja prvenstva kraljevski klub predvođen Don Karlom ima impresivnih 17 bodova više od prvih pratilaca Sevilje i Barselone.
Prethodno je Ančeloti sa Bajernom osvojio Bundesligu u sezoni 2016/17, dok je sa Pari Sen Žermenom bio najbolji u Francuskoj 2013. godine. Sa Čelsijem je dominantno osvojio Premijer ligu 2009. godine, a „plavci“ su postigli neverovatna 103 gola.
Sa Milanom je samo jednom bio prvak Italije tokom nepunih osam sezona, ali je u to vreme konkurencija bila paklena i vodila se bitka sa Juventusom i Interom.
Svi oni koji prate fudbal sasvim sigurno pamte da je sa Realom u prethodnom mandatu dozvolio da mu Atletiko Madrid „ukrade“ u finišu prvenstva titulu, da je zaostao jednom za Barselonom 15 bodova, ali je sve to manje bitno od činjenice da je jedini koji ima pet od pet!
Gubio je Ančeloti titulu u Francuskoj od Monpeljea, ali je tada tim u svojim redovima imao daleko manji broj skupo plaćenih zvezda od onog tima "svetaca" koji se sapleo i dozvolio Lilu da bude šampion prošle sezone.
Sa Napolijem i Evertonom nije osvajao trofeje, ali je sa „karamelama“ sa Gudison parka bio blizu plasmana u Evropu, dok je sa timom sa juga Italije igrao Ligu šampiona.
Pred Ančelotijem je nova šansa da se dodatno učvrsti na poziciji najboljeg trenera sveta svih vremena, pošto je u igri za trofej Lige šampiona, gde Real već u sredu juri zaostatak protiv Sitija iz prvog meča polufinala 4:3.
Don Karlo vrlo dobro zna kako se osvaja „ušati pehar“, koji je podizao sa Milanom u dva navrata 2003. i 2007. godine, dok je bio akter one antologijske utakmice kada je prokockao 3:0 sa Milanom protiv Liverpula u Istanbulu 2005. godine posle čega je usledio poraz na penale.
Sa kraljevima je pokorio Evropu 2014. godine i sada ima novu priliku, iako mu neće biti lako da eliminiše Pepov strašni Siti.
Možete da ga volite ili mrzite, ali Karlo Ančeloti je jedinstven trener i sinonim za uspeh. Čovek koji ne promoviše sebe u prvi plan kao što radi većina njegovih kolega, već svu slavu i svetla reflektora skromno prepušta svojim fudbalerima koji su njegovi heroji, dok je on samo njihov učitelj koji iz njih izvlači ono najbolje.
Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2022
SPORT
Čizma se još jednom poklonila „Naredniku“ iz Srbije /video/
Mino Rajola - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
SPORT
Od perača sudova do vlasnika vile Ala Kaponea – čudesan život čoveka koji je promenio fudbal
Rafael Nadal izveo početni udarac na utakmici FK Real Madrid - FK Espanjol - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
SPORT
Nadal doneo sreću – Real „pregazio“ Espanjol i osvojio 35. titulu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala