- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Gol, šta to beše?

© Sputnik / Lola ĐorđevićDejan Stanković
Dejan Stanković - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2022
Pratite nas
Crvena zvezda gazduje srpskim fudbalom i korača ka petoj uzastopnoj tituli, ali ono što bi trebalo da brine Dejana Stankovića i sve kojima je crveno-bela boja u srcu je da napadači Milan Pavkov i Ohi nisu postigli gol u aprilu, na prethodnih šest utakmica. Uprkos tome, Zvezda je preskočila direktnog konkurenta i zasela na čelo tabele.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Hit Olivera Dragojevića „Podseti me što to bješe ljubav“, napadači Crvene zvezde Radovan Pavkov i Omoižuanfo Ohi mogli bi komotno da otpevaju u verziji - „Podseti me šta to beše gol?“, jer duže od mesec dana traje njihov golgeterski post.
Zvezda je postigla u aprilu 18 golova, ali među strelcima nije bilo onih kojima je to u opisu posla.
Norvežanin je stigao iz Moldea kao ubojiti strelac i dokazani golgeter na severu. I počeo je odlično, pogađao je u uvodnim mečevima, ali je onda iz nekog razloga u potpunosti podbacio, zatajio i (o)stao na šest pogodaka.
Poslednji put Ohi je pogodio 20. marta u trijumfu nad Kolubarom rezultatom 3:0. Posle toga su usledili mečevi sa Radničkim iz Niša (5:1) , TSC-om (4:0) u Kupu Srbije, Radničkim iz Kragujevca 4:1, Partizanom (0:0), TSC-om u Superligi (0:4) i Čukaričkim (1:0).
Zvezda je ostvarila fantastične rezultate, samo je remizirala s Partizanom u meču bez pogodaka, dok je na preostalih pet susreta postigla 18 golova uz samo dva primljena.
Što se tiče Milana Pavkova, gorostasa iz Begeča, on je poslednji put smestio loptu u mrežu 14. marta u Milanovcu, gde je Zvezda slavila pobedu rezultatom 2:1.
I tada su strelci bili Ohi i Pavkov, posle toga ih nema na golgeterskoj mapi. Pavkov je ostao na deset pogodaka.
Sreća po Crvenu zvezdu i Dejana Stankovića je što dok traje njihov golgeterski post mrežu pogađaju Aleksandar Katai (četiri gola), Mirko Ivanić (pet golova) koji je odigrao svih 50 utakmica za crveno-bele u svim takmičenjima ove sezone i El Fardu Ben (šest golova). U pomenutih 18 golova po jednom su u aprilu pogađali Krstičić, Motika i Srnić.
Sam Dejan Stanković je pred utakmicu prethodnog kola protiv Čukaričkog (1:0) u plej-ofu poručio da je vreme da Ohi i Pavkov prorade.
„Vreme je da Ohi i Pavkov postignu gol, ali važno je da i ako to ne učine, doprinesu tome da to nekom drugom pođe za nogom. Oni odvlače pažnju štopera, vezuju ih za sebe i ostavljaju prostor Kataiju, Ivaniću i Benu da deluju. Nadam se da će početi da postižu golove, ali bitno mi je šta pružaju na terenu tokom 90 minuta. Posle kada se otvori i kad krenu golovi, nadam se da neće stati“, poručio je nedavno Stanković, ali se situacija nije promenila.
Zvezda će danas od 17 časova biti na novom ispitu jer gostuje Vojvodini na „Karađorđu“ u meču četvrtog kola plej-ofa i za obranu trona joj do kraja šampionata treba deset bodova, s obzirom na to da ima dva više od prvog pratioca Partizana koji gostuje Napretku (19.05).
Ostaje da se vidi kome će Dejan Stanković u Novom Sadu pružiti priliku od prvog minuta, da li Ohiju ili Pavkovu, ili možda obojici, s obzirom na to da perspektivni strateg crveno-belih i te kako ume da iznenadi taktikom.
Karlo Ančeloti - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2022
SPORT
Don Karlo imperator – suza za ulazak u besmrtnost /foto, video/
Srpski fudbaler Sergej Milinković-Savić - Sputnik Srbija, 1920, 01.05.2022
SPORT
Čizma se još jednom poklonila „Naredniku“ iz Srbije /video/
Mino Rajola - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
SPORT
Od perača sudova do vlasnika vile Ala Kaponea – čudesan život čoveka koji je promenio fudbal
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala