- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Kijev pokušava da uništi prijateljstvo ruskog i ukrajinskog naroda

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMarija Zaharova
Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
Pratite nas
Vlasti Kijeva u svojoj rusofopskoj histeriji nastoje da unište prijateljstvo ruskog i ukrajinskog naroda, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ona je tim rečima odreagovala na inicijativu izraelskog ambasadora u Ukrajini Mihaila Brodskog da kijevske vlasti sprovedu „derusifikaciju“ tako što će zameniti čitav niz naziva ulica ukrajinske prestonice koje nose imena ruskih velikana.
Zaharova je rekla i da na taj način vlasti Kijeva pokušavaju da liše Ukrajince sećanja na ličnosti kao što su Lav Tolstoj, Fjodor Dostojevski i Aleksandar Puškin, kao i na mnoge komandante i borce Crvene armije.

„Nije nam jasan stav zvaničnog predstavnika Izraela koji svojim izjavama stvara sliku da to predstavlja samo čuvanje sećanja na ljude koji su spasavali Jevreje tokom Holokausta, iako ni reči ne govori o tome kako misli da se to sprovede. Međutim, on zaboravlja na to da su se upravo za vreme Drugog svetskog rata u Ukrajini sprovodila masovna ubistva Jevreja uz aktivno učešće lokalnih nacionalista i kolaboracionista koje Kijev danas glorifikuje“, kazala je ona.

Kao rezultat tih inicijativa izraelskog ambasadora i pokušajima da koketira sa kijevskim rukovodstvom predlažući nove nazive ulica posvećenih tim ljudima koji su spasavali Jevreje, ocenila je Zaharova, mogu se pojaviti i nazivi ulica sa imenima onih „pseudoheroja“ koji su bili direktno odgovorni za smrt civila za vreme Drugog svetskog rata, uključujući i hiljade Jevreja.
„Ne sme se dopustiti da se na bilo koji način glorifikuju zločinci koji su bili umešani u Holokaust“, zaključila je ruska političarka.
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
RUSIJA
Zaharova: Zelenski doživljava situaciju oko „Azovstalja“ kao adut
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala