- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: Zelenski doživljava situaciju oko „Azovstalja“ kao adut

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
Pratite nas
Kijevski režim želi da manipuliše situacijom oko „Azovstalja“ za potrebe svojih interesa i koristi je kao adut, rekla je portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Ona je objasnila da kijevske vlasti koriste situaciju za spostvene interese, kako bi optužile Moskvu za okrutnost u očima međunarodne zajednice, krijući da se humanitarni koridor otvara svaki dan.
Prema njenim rečima, da žele da pomognu tim ljudima oni bi preneli informacije o koridorima, ali Kijev izdaje sasvim suprotno naređenje - potrebno je odugovlačiti, treba učiniti sve da bi imali, kako očigledno smatra predsednik Vladimir Zelenski, keca u rukavu, „strašan, krvav, ali s njegovog aspekta to je karta koja se može beskonačno koristiti“.

Zapad profitira od isporuka oružja Ukrajini

Zapad i dalje ostvaruje profit od isporuka oružja u Ukrajinu. Dok govore o miru, njihov cilj je destabilizacija regiona i produžavanja sukoba, rekla je Zaharova za Radio Sputnjik.
„Naravno, i biznis … i taj đavolski haos, i pored svega ostalog, glavni cilj je destabilizacija regiona i nastavak akutne faze konflikta koji vodi ka tome da smrti bude sve više i više“, rekla je ona na pitanje da li Zapad profitira od isporuka oružja Kijevu.
Treba videti, kaže, ona šta je njihov motiv.
„Ako u javnosti govore o tome da im je ljudski život na prvom mestu onda treba prekinuti isporuke oružja Ukrajini“, istakla je Zaharova i podsetila da je Zapad obuzimala histerija kada je u zonama konflikta oružje isporučivano drugim zemljama.
„Oni su tražili embargo, uvodili su sankcije da se to ne bi dozvolilo, obraćali su se SB UN, ali kada je Kijev u pitanju na delu je drugačija logika“, navela je ona.
Prema njenim rečima, posete američkog državnog sekretara Entonija Blinkena i šefa Pentagona Lojda Ostina, kao i lidera drugih zapadnih država, imaju propagandni karakter.
Takođe, ona kaže da je Kijev postao megafon Vašingtona za širenje lažnih vesti i pretnji na račun evropskih država i političara.
„S druge strane to kijevskom režimu daje osećaj sopstvene moći“, dodala je ona.
„Odnosi Rusije i Turske se pozitivno razvijaju“: Počeo sastanak Putina i Erdogana u Sočiju - Sputnik Srbija, 1920, 26.04.2022
RUSIJA
Putin Erdoganu: Kijev da naredi ukrajinskim snagama u „Azovstalju“ da se predaju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala