Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

NATO mi je razneo noge. Živ sam, da im i ovakav smetam /video/

© SputnikRatko Bulatović
Ratko Bulatović - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
Pratite nas
Ratko Bulatović, nekadašnji pomoćnik načelnika Gradskog štaba za civilnu zaštitu, u zločinačkom NATO bombardovanju na današnji dan 1999. godine ostao je bez obe noge. I dalje ne može da zaboravi noć u kojoj je osakaćen.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

U vreme agresije Bulatović je bio jedan od funkcionera grada Beograda. Ranjen je u noći koja je bila najteža za glavni grad. Srušen je simbol Beograda, Avalski toranj, a zgrada Generalštaba u centralnoj saobraćajnici, Ulici kneza Miloša, bombardovana je dva puta.
Spasilačke ekipe, vatrogasci i kolege iz Štaba mislili su da je mrtav. Kada su shvatili da diše, odvezli su ga u bolnicu.
„Nešto mi je bilo sumnjivo, gledao sam napred, koliko sam imao snage. Video sam da ispod čaršava nema ničega. Zamolio sam dežurnog doktora za papir i olovku, nisam mogao da govorim zbog aparata. Pitao sam ga imam li noge. Nije mogao, nije hteo da mi odgovori. Stavio je fasciklu sa tim papirom ispod miške i izašao. Da sam prepolovljen, saznao sam tek uveče.“
© Sputnik / // Sputnik, Dejan SimićRatko Bulatović
Ratko Bulatović  - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
Ratko Bulatović
Čovek kome je NATO projektil otkinuo obe noge proveo je u bolnici svega mesec dana. Uskoro je ponovo hodao, lekari i novinari nazivali su ga fenomenom.
TV reportaža novinarke Sputnjika Senke Miloš „Živ sam da im i ovakav smetam“ u okviru Sputnjikovog specijalnog projekta „20 godina od NATO agresije“, jedna je od tri reportaže zbog kojih je Sputnjik nagrađen na 24. Internacionalnom festivalu reportaže.
Obeležavanju tragičnog događaja u Murinu - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
REGION
Godišnjica NATO zločina u Murinu
Nato bombardovanje SR Jugoslavija.Protiv vazdušna odbrana pokušava da obori NATO bombardere. - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
KULTURA
„Bauk“: Novi film Gorana Radovanovića o NATO bombardovanju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala