- Sputnik Srbija, 1920, 24.01.2022
KULTURA
Rubrika koja prati kulturne fenomene i događaje, stvaraoce i ličnosti koji svojim delom kreiraju savremenu kulturnu scenu u zemlji i u svetu.

„Bauk“: Novi film Gorana Radovanovića o NATO bombardovanju

CC BY-SA 3.0 / Darko Dozet - Sopstveno delo / Nato bombardovanje SR Jugoslavija.Protiv vazdušna odbrana pokušava da obori NATO bombardere.
Nato bombardovanje SR Jugoslavija.Protiv vazdušna odbrana pokušava da obori NATO bombardere. - Sputnik Srbija, 1920, 25.03.2022
Pratite nas
U Beogradu je, na godišnjicu početka NATO agresije, počelo snimanje novog dugometražnog igranog filma reditelja, scenariste i producenta Gorana Radovanovića.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Film „Bauk“ se bavi temom NATO bombardovanja Beograda 1999. godine i to iz ugla devetogodišnjeg dečaka.
Goran Radovanović koji potpisuje ostvarenja kao što su „Čekajući Handkea“ i „Enklava“ rekao je da je prošlo više od dve decenije od NATO agresije i postoji dovoljna vremenska distanca da se ovoj temi pristupi otvoreno, hladne glave, ali i dalje sa velikom emocijom.
„Sećajući se naših žrtava NATO agresije danas, 24. marta simbolično počinjemo snimanja filma“, rekao je raditelj na prvoj klapi reditelj, prenosi Filmski centar Srbije.
Srđan Petrović, domaćin iz Velike Hoče kod kog je odsedao Petar Handke - Sputnik Srbija, 1920, 28.10.2021
DRUŠTVO
Srbi kroz četiri godišnja doba: Stradanje je dopušteno – dovoljno je samo uključiti kameru /video/
Komisija FCS-a je u obrazloženju svoje odluke da se podrži ovaj projekat istakla da je „Bauk“ snažna i višeslojna priča o bombardovanju Srbije od strane NATO snaga 1999. godine. Scenario je opisan kao poetska studija o pobuni protiv agresije koja govori čistim, jasnim i neokaljanim jezikom dečijeg posmatranja sveta.
Film Gorana Radovanovića „Enklava“ - Sputnik Srbija, 1920, 21.06.2015
„Enklava“ oduševila Moskovljane
Sa Radovanovićem na filmu „Bauk“ sarađuju proslavljeni ruski direktor fotografije Vladislav Opeljants, inače poznat po saradnji s Nikotom Mihalkovom, scenograf Vladislav Lašić, kostimografkinja Katarina Ciglić… Direktor filma je Mladen Petrović. Dečaka Savu glumi Jakša Prpić, a pored njega ključne uloge u filmu ostvariju severno-makedonska glumica Sara Klimoska, Vojin Ćetković, Branka Šelić, Davor Janjić, Miloš Biković, Kalina Kovačević i drugi.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala