- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Raspad Minesote odveo Grizlije u polufinale

© AP Photo / Andy Clayton-KingMemfis Minesota
Memfis Minesota - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
Pratite nas
Košarkaši Memfisa plasirali su se u polufinale plej-ofa Zapadne konferencije posle pobede nad Minesotom u šestom meču - 114:106 (4:2 u seriji).
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Timvervulvsi su vodili tokom većeg dela susreta, imali su i dvocifrenu prednost u poslednjoj deonici, ali su na kraju Grizliji uspeli da preokrenu i domognu se okršaja sa Golden Stejt Voriorsima.
Uvodna deonica protekla je u rezultatskom egalu, tačnije domaćin je imao pola koša prednosti 29:28.
Slično je bilo i u nastavku gde su Vukovi predvođeni Entonijem Edvardsom koji je meč završio sa 30 poena uspeli na veliki odmor da odu sa tri poena prednosti 52:49.
Treća deonica u potpunosti je pripala Minesoti, čiji su košarkaši napravili dodatnih sedam poena prednosti, te se u poslednju četvrtinu ušlo sa plus 10 za domaćina 84:74.
I činilo se da će sve ono što su Vukovi gradili tokom susreta pred svojim navijačima uspeti da sačuvaju i da se izbore za majstoricu i odlučujući sedmi meč, koji bi bio odigran u Memfisu, ali... Usledilo je totalno pomračenje Vukova što su Grizliji kaznili na najsuroviji mogući način.
Dilon Bruks i Dezmond Bejn su sa po 23 poena bili najefikasniji košarkaši gostujućeg tima. Dabl-dabl učinak ostvarili su Džeren Džekson koji je imao 18 poena i 14 skokova, kao i Brendon Klark - 17 poena i 11 uhvaćenih lopti.
Dža Morent je meč okončao sa 17 poena i 11 asistencija, pa je jasno da je timska igra presudila Minesoti koja je na kraju eliminisana već na startu plej-ofa, dok će Memfis u polufinalu udariti na Golden Stejt koji je izbacio Jokićev Denver ubedljivim rezultatom 4:1 u seriji.
Trener KK Monako Saša Obradović - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2022
SPORT
Veliki podvig Sašinih „kneževa“ i Srba iz Bajerna – „majstorice“ odlučuju putnike u Beograd!
Eron Gordon i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2022
SPORT
Igra uz Jokića, mora bolje da „čita“ – i svestan je toga /video/
Slovenački košarkaš Luka Dončić – Dalas Meveriks - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2022
SPORT
Klub „500“ – Džordan pa Dončić /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala