- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Igra uz Jokića, mora bolje da „čita“ – i svestan je toga /video/

© AP Photo / Joe MahoneyEron Gordon i Nikola Jokić
Eron Gordon i Nikola Jokić - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2022
Pratite nas
Eron Gordon, košarkaš Denver Nagetsa, dao je zanimljiv odgovor na pitanje na čemu će najviše raditi tokom leta.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Igram sa Jokićem, jednim od najpametnijih košarkaša na svetu. Moram da podignem košarkaški koeficijent inteligencije kako bih mu pomogao“, rekao je Gordon.
„Dugo sam se oslanjao samo na talenat, a nedovoljno na cerebralni deo igre. Vreme je da se to promeni“, dodao je Amerikanac.
Gordon iza sebe ima još jednu razočaravajuću plej-of seriju u kojoj nije uspeo da istupi kada je bilo najvažnije. Na trenutke je bljesnuo, zaigrao kako se očekuje, ali nije radio to u kontinuitetu.
Možda i najbolji primer je peta utakmica protiv Golden Stejta u kojoj je odigrao sjajno prvo poluvreme postigavši 15 poena.
Navijači su pomislili, „pojavio se kada je najpotrebniji“, ali utakmica traje 48 minuta i ako igrate samo 24 – jasno je da nećete imati rezultat.
To je bio slučaj sa Gordonom u petom meču, pošto u drugom poluvremenu, kada se lomili o kada se odlučivao pobednik, nije postigao niti jedan poen – 0.
Dok je Jokić radio sve kako bi zadržao Denver u rezultatskom priključku, Gordona nije bilo nigde. Meč je završio sa 15 poena, isto koliko je imao na poluvremenu, i Denver je poražen.
Krilnog košarkaša, koji je pre početka godine potpisao ugovor u ukupnoj vredni od 90 miliona, ne treba gledati samo kroz prizmu poena i statistike jer je celu seriju protiv Voriorsa bio zadužen za Stefa Karija, Kleja Tompsona i Džordana Pula.
Gordon je u ovoj postavi Denvera najbolji defanzivac i preuzeo je tu ulogu, da čuva protivnički najbolje košarkaše, i kada je tako onda ne možete od njega očekivati spektakularne brojke.
Ipak, da je podbacio u ofanzivnom delu – jeste. Ma koliko se trudio u odbrani, imao je velikih propusta u napadu, nekih početničkih greški i na tome će morati da poradi.
I to se radi baš kao što je i on rekao – gledajući snimke košarkaških utakmica, shvatajući gde se grešilo, i potom izlazeći na teren i vežbati iste stvari.
Teretana jeste važna, daleko od toga da je treba zapostaviti, ali Gordon će ovog leta, kako je sam istakao, mnogo više raditi na čitanju i učenju igre, a manje na nekim fizičkim stvarima.
Ako bude tako i ako Denver bude zdrav, što podrazumeva povratak u postavu Džamala Mareja i Majkla Portera juniora, onda bi Gordonov potencijal tek mogao da dođe do izražaja jer je sada jasno – on ne može biti druga, a upitno je da li može biti treća opcija u napadu, ali sa Marejom i Porterom to se neće tražiti od njega i baš tada bi mogao da dođe do izražaja.
Hrvat tragičar Jute, Dončić ide dalje – škola košarke Krisa Pola /video/
MVP odjekivalo Istanbulom – Micić odveo Efes u Beograd!
Sastanak pred F4 Evrolige: Obradović i Čović žele da Beograd ima dva evroligaša
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala