- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„Bajden uspostavlja diktaturu“: Amerika namerava da formira „Ministarstvo istine“

© AP Photo / Julio CortezKongres SAD
Kongres SAD - Sputnik Srbija, 1920, 30.04.2022
Pratite nas
Predlog američkih vlasti da formiraju odeljenje za borbu protiv širenja dezinformacija odgovara diktaturi, izjavila je bivša kongresmenka Tulsi Gabard za „Foks njuz“.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Tim rečima je prokomentarisala pisanja medija da Ministarstvo za unutrašnju bezbednost SAD planira da formira odbor za borbu protiv dezinformacija.

„Svaka diktatura ima propagandnu ruku — 'Ministarstvo istine'. Bajdenova administracija se sada formalno pridružila redovima takvih diktatura formiranjem takozvanog 'Odbora za upravljanje dezinformacijama', napisala je Gabard na Tviteru.

Bivša kongresmenka konstatuje da je Bela kuća odlučila da formira takvo telo kako bi manipulisala ljudima.

„Tako nešto se može videti za vreme diktature. I razlog zbog koga to postoji u diktaturi je u tome što nas se oni plaše. Oni se boje ljudi“, ocenila je Gabard.

Političarka je objasnila da će se odbor finansirati iz budžeta, te da će se baviti propagandnom i cenzurom.

„U toj inicijativi nema ništa novo. Oni se već bave time. To se upravo sada događa. Oni jednostavno formalizuju proces, čineći ga zvaničnim“, ocenjuje ona.

Kako dodaje, u svemu tome postoji i pozitivan momenat – sada su vlasti razotkrile svoje namere i Amerikanci imaju mogućnost da tu odluku opravdano odbace.
Sergej Nariškin - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
"Liberalno-totalitarni režim": Amerika nameće ideale u koje više sama ne veruje
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala