"Liberalno-totalitarni režim": Amerika nameće ideale u koje više sama ne veruje

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaSergej Nariškin
Sergej Nariškin - Sputnik Srbija, 1920, 24.06.2021
Pratite nas
Situacija na Zapadu podseća na pozni Sovjetski Savez, kada zapadne države nameću ideale u koje sami ne veruju, izjavio je direktor Spoljnoobaveštajne službe Rusije Sergej Nariškin.
"Po mom mišljenju, u SAD i jednom broju država Zapada primetni su gotovo svi znaci totalitarne diktature prema Zbignjevu Bžežinskom. Pogledajte: ideologija, monopol nad sredstvima masovnih informacija, policijski karakter države, nesmenjivost oligarhijske elite i čak, planska ekonomija - ako se uzmu u obzir nelegalne sankcije koje Zapad uvodi", rekao je on na Moskovskoj konferenciji za međunarodnu bezbednost.
"To je prilično interesantna situacija, nešto što podseća na istoriju poznog Sovjetskog Saveza. Zapad pokušava da namerne celom svetu ideološke parametre, u koje sam ne veruje i koje stalno negira sopstvenom spoljnom politikom", dodao je Nariškin.
SAD, demonizujući Rusiju, Kinu i Iran, pa i saveznika iz NATO-a – Tursku, ne primećujući da se same munjevito pretvaraju u liberalno-totalitarni režim, izjavio je direktor SVR.
"Lepljenjem etiketa na Rusiju, Kinu, Iran i čak i na svoje saveznike iz NATO-a – Tursku, ili u nekoj stepeni i u nekim pitanjima na Poljsku, SAD i drugi takozvani primeri liberalne demokratije nisu ni svesni da da se sami pretvaraju u liberalno-totalitarne režime", zaključio je Nariškin.
Pročitajte još:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala