- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Rusija raskrinkala novu provokaciju koju sprema Kijev, ekstremisti razmestili artiljeriju u manastiru

© AP Photo / Vadim GhirdaUkrajinski vojnici, Buča
Ukrajinski vojnici, Buča - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2022
Pratite nas
Kijevski režim pripremio je još jednu provokaciju kako bi diskreditovao rusku vojsku pred svetskom javnošću, saopštio je načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Rusije, general-pukovnik Mihail Mizincev.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„U blizini crpne stanice u naseljenom mestu Piskunovka u DNR vojnici Oružanih snaga Ukrajine rasporedili su artiljerijsku bateriju (koju čine tri haubice D-30). Njen zadatak je da izazove uzvratnu vatru Oružanih snaga Rusije na crpnu stanicu. Ako ona bude uništena, bez vodosnabdevanja će ostati 27 naseljenih mesta sa više od 15.000 ljudi“, rekao je Mizincev.

Po njegovim rečima, „kijevske vlasti planiraju da iskoriste tu provokaciju u najskorije vreme kako bi optužili ruske vojnike za navodno nasilje nad civilima“, što će aktivno širiti ukrajinski i zapadni mediji.
Mizincev je takođe saopštio da oružane formacije Ukrajine, krijući se iza civila, nastavljaju da koriste civilnu infrastrukturu za opremanje uporišta i raspoređivanje teškog naoružanja.
„U Svjatogorsku u DNR militanti ekstremističkih bataljona rasporedili su artiljerijsko oruđe i višecevne bacače raketa na teritoriji manastira Svjatogorske Uspenske Lavre. U manastiru se nalazi više od 100 civila (sveštenici, iskušenici, izbeglice)“, rekao je general.
Takođe je dodao da su neonacisti u Kramatorsku u stambenim zgradama opremili položaje, te da stanovnike nasilno drže u stanovima.
Mizincev je saopštio da je ruska vojska tokom proteklog dana evakuisala iz opasnih područja Ukrajine, DNR i LNR u Rusiju skoro 22.000 ljudi, uprkos preprekama koje Kijev stvara.
Ukrajinska vojska granatirala Donjeck - Sputnik Srbija, 1920, 27.04.2022
RUSIJA
Nova provokacija Ukrajine: Dovoze tela ukrajinskih vojnika u civilu kako bi optužili Rusiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala