- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Nemački političar predlaže: Nemačka da pusti u rad „Severni tok 2“, a Rusija da prihvati evro za gas

© Sputnik / Dmitriй Lelьčuk / Uđi u bazu fotografijaCevi gasovoda "Severni tok 2"
Cevi gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2022
Pratite nas
Nemačka bi trebalo da pusti u rad „Severni tok 2“, a u zamenu za to bi Rusija trebalo da ponovo prihvati evro za plaćanje gasa, smatra član komiteta nemačkog Bundestaga za međunarodnu politiku i lider partije „Alternativa za Nemačku“ Tino Krupala.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

„Naša partija smatra da bi Nemačka trebalo u svakom slučaju da se zalaže za puštanje u rad 'Severnog toka 2'. Zato posmatram temu o valuti plaćanja kao nezavisnu temu od projekta. Ako argument o trgovini u evrima pomogne da se ubedi nemačka vlada da pusti u eksploataciju gasovod, to onda može biti dobra ideja“, rekao je Krupala.

On je naveo i da je očigledno da će nemački uvoznik gasa, kompanija „Uniper“, naredni račun za ruski gas morati da plati u rubljama.
Podsetimo, Nemačka je, nakon što je Rusija priznala suverenitet Donjecke i Luganske Narodne Republike, zaustavila sertifikaciju gasovoda „Severni tok 2“. Ministar inostranih poslova Nemačke Analena Berbok je ranije izjavila da je projekat faktički zamrznut.
Predsednik Rusije Vladimir Putin 23. marta je doneo odluku da neprijateljske zemlje ubuduće gas plaćaju u rubljama. On je naložio Centralnoj banci, kompaniji „Gasprom“ i Vladi da organizuju transfer plaćanja za gas u rubljama za Evropsku uniju i ostale zemlje koje su uvele sankcije Rusiji. Putin je istakao da će Rusija nastaviti da isporučuje gas u količinama i po cenama prema postojećim ugovorima.
Ventil na gasovodu u gasnoj transportnoj stanici u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 04.04.2022
SVET
Austrijski ministar protiv gasnog embarga
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala