- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Kecmanovićeva 24. pobeda u sezoni – dominacija za polufinale Minhena

© Foto : Srbija openMiomir Kecmanović
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 29.04.2022
Pratite nas
Miomir Kecmanović nastavlja da ruši redom rivale od starta sezone, gde je nanizao već 24 pobede. Poslednji je pred njim položio reket Nikoloz Basilašvili rezultatom 7:6(5), 6:2 što je bilo dovoljno za polufinale Minhena.
Sputnjik i RT - cenzura  - Sputnik Srbija
VAŽNO OBAVEŠTENJE

Zbog učestalih hakerskih napada i ometanja sajta Sputnjik Srbija i naših kanala na Fejsbuku i Jutjubu, sve vesti pratite i na kanalu Sputnjik Srbija na Telegramu i preko mobilne aplikacije koja radi neometano, a koju možete preuzeti sa ovog linka, a video sadržaj na platformi „Odisi“ (odysee.com), kao i na platformi „Rambl“ (rumble.com).

Fantastičan tenis igrao Miša Kecmanović ove godine, a na Srbija openu je posle velike borbe poražen od najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića kojem je uspeo da uzme set.
Usledio je put u Minhen na turnir, takođe iz serije 250, gde je Kecmanović ekspresno bez izgubljenog seta stigao do polufinala. Redom su padali Nemci Reberg i Atlmajer, a zatim i Gruzin Basilavšili.
Iako je Kecmanović loše otvorio susret, dozvolivši rivalu koji je 20. igrač na ATP listi da mu „ukrade servis“, već u sledećem Miomir je uzvratio na identičan način.
Usledila su dva gema u kojima su dvojica tenisera sačuvala sopstveni servis, da bi ponovo Basilašvili bio taj koji je uspeo da dođe do brejka i da povede 3:2.
A onda, preslikan scenario. Miša je munjevito reagovao, nije dozvolio psihološki pad, već je napravio ribrejk.
Igrao se gem za gem, sve do tajbrejka u kojem je srpski teniser, inače 37. reket planete uspeo da slavi rezultatom 7:5 i da povede 1:0 u setovima.
Brzo se igralo u Minhenu, nije bilo dugih gemova u drugom setu jer su Kecmanović i Basilašvili praktično bez izgubljenog poena osvajali gemove, da bi u petom Miomir bio taj koji je uspeo da dođe do brejka.
Demonstracija sile usledila je i u sedmom gemu, jer je Kecmanović ponovo oduzeo servis i poveo sa nedostižnih 5:2, da bi kasnije samo dokrajčio rivala i plasirao se u polufinale Minhena.
Kecmanović će u narednom meču igradi s boljim iz duela Botik van de Zandšulp - Kasper Rud.
Turnir u Madridu - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
SPORT
Amerikanci svađaju Špance: „Razočaran sam!“
Miomir Kecmanović - Sputnik Srbija, 1920, 28.04.2022
SPORT
Kecmanović je bolji i od Nadala – a preti da prestigne i Alkarasa
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala